Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işgücü istatistikleri, Eylül 2015 verilerini açıkladı. Açıklanan veriler sonucunda Kahramanmaraş İŞKUR Müdürü Ali Yüce, bir açıklama yaparak Kahramanmaraş'ta işsizliğin olmadığını söyledi. Yüce, “ Kahramanmaraş'ta işsizlik yok. İş beğenmeme var” dedi.

KAYIT DIŞI ÇALIŞANLARIN ORANI YÜZDE 34,8 OLARAK GERÇEKLEŞTİ 
Eylül 2015 döneminde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,9 puan azalarak yüzde 34,8 olarak gerçekleşti. 
MEVSİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ İSTİHDAM VE İŞSİZ SAYISI ARTTI
Mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam sayısı bir önceki döneme göre 171 bin kişi artarak 26 milyon 851 bin kişi olarak gerçekleşti. İstihdam oranı ise 0,3 puanlık artış ile yüzde 46,3 oldu.  Mevsim etkilerinden arındırılmış işsiz sayısı bir önceki döneme göre 16 bin kişi artarak 3 milyon 112 bin kişi olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı da aynı düzeyde kalarak yüzde 10,4 oldu. 

Mevsim etkilerinden arındırılmış işgücüne katılma oranı bir önceki döneme göre 0,2 puanlık artış ile yüzde 51,6 olarak gerçekleşti. Ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerin sayısı, tarım sektöründe 7 bin kişi azalırken, hizmet sektöründe 89 bin, sanayi sektöründe 75 bin, inşaat sektöründe ise 14 bin kişi arttı.
Haber: Kübra Dilbirliği www.marasmanset.com

 

Editör: Mahmut Beyaz