Hükümetin ticari araçların yenilenmesinde vergi teşvikine ilişkin getirdiği ÖTV muafiyeti, 13 Ekim’den itibaren uygulamaya konulmuştu. Uygulamanın başlamasının ardından ise birçok taksi durağında lüks araçlar boy göstermeye başladı. Kahramanmaraş’ta da ticari araçların yenilenmesi için başlatılan ÖTV indiriminden yararlanan taksici esnafı, eski ticari taksilerini yenileri ile değiştiriyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Bankalar Taksi Durağı Başkanı Haydar Yeşil, ÖTV muafiyetinin taksici esnafının işine yaradığını belirterek, yüksek modelli yeni lüks araçların taksi olmasıyla taksici esnafının artık her ay sanayinin yolunu tutmayacağını söyledi. ÖTV’nin kakması ve lüks araçların gelmesiyle birlikte hem zamandan hem de nakitten kar edeceklerini ifade eden Yeşil, müşterilerinde artık daha konforlu yolculuk edeceklerini kaydetti. Bir başka taksici esnafı Coşkun Bozbayır ise aracını henüz geçen ay değiştirdiğini ve bu yeni uygulamadan dolayı da çok mutlu olduğunu söyledi.

ÖTV MUAFİYETİ TAKSİCİLER İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ OLDU’
ÖTV’nin taksiciler için büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Yeşil, sözlerinin devamında şunları dedi: “ÖTV muafiyeti biz taksiciler için çok büyük bir avantaj oldu. Bu avantajla birlikte taksicilere araç yenileme fırsatı doğdu. Araç yenilenince de ekonomiye para girer ve para kazanılır. Yeni araçların olması sanayiden kurtulmak anlamına gelir. Düşük modelli araçlarda, araçların sürekli herhangi bir yeri arızalanıyordu. Bu durumda da taksicinin hem cebinden hem de zamanından kayboluyordu. Ama artık yeni araçlarla birlikte bunlar yaşanmayacak.”

ÖTV MUAFİYETİ İLE BİRLİKTE ARAÇLARIMIZI YENİLEDİK’
ÖTV muafiyetiyle araçlarını yenilediklerini söyleyen taksici esnafı Coşkun Bozbayır, devletin yeni düzenlemesinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. Bozbayır, “Aracımı henüz geçen ay değiştirdim. Aracımı değiştirmeden önce daha düşük model bir araca biniyordum. Ama şimdi lüks diye tabir edebileceğimiz bir araca sahibim. Devletimizin yeni düzenlemesi biz taksiciler için çok önemli oldu. Bu ÖTV muafiyeti ile birlikte araçlarımızı yeniledik. Daha önceki araçlarımızın kilometreleri çok fazlalaşmıştı. Neredeyse ayda 2 defa sanayiye gidip geliyorduk ve bu da bizim için zaman kaybına neden oluyordu. Yeni araçlar almamız müşteri konforu içinde çok iyi oldu. Müşteriler artık araçlarda daha çok rahat ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz