Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, hasat sezonunun başlaması ile birlikte üreticileri bağ ve bahçelerinde ziyaret ederek hayırlı, bereketli ve kazançlı bir hasat sezonu temennisinde bulundu.

 Bölgenin Bitkisel Üretim potansiyeli ve pazarlama imkânları konusunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu\' undan bilgi alan Güvençer, Pazarcık İlçesinde yaklaşık 70 bin dekan alanda Antepfıstığı yetiştiriciliğini yapıldığını ve 2015 yılı tahmini rekoltenin 6 bin 200 ton civarında olduğunu, bununda il ekonomisi için önemli bir değer olduğunu dile getirdi. İlçede yaklaşık 150 bin dekar alanda üzüm üretiminin gerçekleştirildiğini ve yarıya yakın kısmının kurutularak pazarlandığını, ülkenin en kaliteli çekirdekli kuru üzümünün bu bölgelerden sağlandığını, bu nedenle bölgedeki üretimin geliştirilmesi ve modern yetiştiricilik sistemleri ile daha verimli ve pazarlama kalitesi yüksek ürün üretilmesi için devletimiz tarafından gerekli teşvik ve desteklerin verildiğini ifade etti. Ayrıca bölgedeki örnek ticari badem bahçelerinin dede incelemelerde bulunan Güvençer, gördüğü memnuniyetini aktardı ve bütün üreticilere verdikleri hizmetten dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.

‘TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR’
Bölgede bağ bozumunun çok yoğun bir şekilde gerçekleştiğini, her bağın içerisinde üreticilerin adeta bir bayram edası ile çalıştığını ve üretimi kazanca dönüştürmenin heyecanını yaşadıklarını, çalışanların çok büyük bir bölümünün kadın üreticilerden ve öğrencilerden oluştuğunu, bununda çalışkan Türk milletinin en doğal özelliğinin olduğunu dile getirdi. Bölge halkı ise Vali Güvençer\' in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapılan ziyaretin kendilerini onur ettiğini ve çalışıp- üretme isteğini tetiklediğini dile getirdiler. Vali Güvençer\' in teknik gezisine Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve bölgede çalışma yürüten teknik elemanlar eşlik etti.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz