Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nde yatirim yapmak amaciyla başvuran 39 müteşebbis, faaliyet alani, yatirim tutarlari ve istihdam rakamlari konusunda OSB yönetimini bilgilendirdi.


Toplam alanı 112 hektardan oluşan Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB), 57 hektarlık 1. Etabında yatırım yapmak için başvuruda bulunan 39 firmaya ait yatırım rakamları ve istihdam bilgileri açıklandı. OSB yönetimine yapmak istedikleri yatırım ve istihdam konusunda bilgi veren firmaların yatırım tutarlarının toplam yaklaşık 350 milyon lirayı bulduğu, istihdam edecekleri işçi sayısının ise 2 bin olduğu belirtildi.

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk etabındaki 33 sanayi parseli için başvuruda bulunan firmaların yöneticileri ve temsilcileri, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Başkanı ve Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy ve OSB yönetiminin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Tek tek toplantıya çağrılan firma yöneticileri, yatırımın faaliyet alanı, istihdam edecekleri işçi sayısı ve yatırım maliyeti hakkında bilgi vererek sunum yaptılar.

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Başkanı ve Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, OSB’deki arsalara talebin kapasitenin üzerinde olduğunu söyledi.

Sunumlar ve değerlendirmelerin ardından ön tahsislerin yapılacağını kaydeden Kaymakam Akkoyun, “Bugün Organize Sanayi Bölgemiz için önemli bir toplantı yapıyoruz. Bugün ön tahsisleri yapacağız. Yatırım yapmak isteyenlerin müracaatları ve ön talepleri alındı. Bugün değerlendirmeler yapılacak. Bizi mutlu eden ve gelecek açısından da ümitlendiren şey, var olan arazimizin kapasitesinin üzerinde müracaat olması. Bu da bölgemizin geleceği açısından çok önemli. OSB’deki arsaların talep edilir olması veya taleplerin fazla olması Elbistan’ın gelecekte de sanayisi, kalkınması açısından oldukça önemli. Bu değerlendirmeler yapılırken bütün müteşebbis heyeti üyelerimizin fikirleri alınacak. Önceliğimiz yatırım yapılacak sektörün konusu, çalıştırılacak kişi sayısı ve OSB içerisinde yasal olarak mümkün olabilirliği. Bu anlamda faydalı bir toplantı olacak. OSB’nin kuruluş aşamasında da önemli bir mesafe alınmış oldu. Elbistan’ımıza, müteşebbislerimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Biz, OSB’mizin faaliyete geçmesi noktasında azami gayret sarf ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

20 LIRADAN OSB’DE ARSA SAHIBI OLUNABILECEK

Elbistan OSB’de yatırım yapmak amacıyla ön tahsis için başvuruda bulunan 39 firmadan sadece 3’ünün yatırım tutarı 260 milyon TL’yi buluyor. Tekstil ve metal sanayi konusunda büyük yatırım yapmak amacıyla başvuran bu firmaların istihdam rakamı ise 850 kişi olarak kayıtlara geçti.

Elbistan OSB’deki sanayi parselleri, 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun geçici 9’uncu maddesi çerçevesinde gerçek veya tüzel kişilere kısmi bedelli olarak tahsis edilecek. Yatırımcılar, yüzde 70’i hibe olmak kaydı ile metrekaresi 20 liradan OSB’de arsa sahibi olabilecek. Kısmi bedelle sahip olduğu arsalara kurulacak sanayi tesisleri ise 6. Bölge Teşviki’nden yararlanacak. Vergi, SGK ve diğer bazı giderler devlet tarafından karşılanacak. Elbistan OSB’nin en büyük avantajları ise bunlar olacak. Yatırım ve işletme maliyeti düşen Elbistan OSB’nin 1. etabında bulunan 33 adet sanayi parseli için ön tahsis işlemleri OSB yönetimi tarafından yapılacak.

Elbistan OSB’nin 6. Teşvik Bölgesi’nde olması, yatırımcıya daha cazip gelirken, OSB’nin 2. Etabı ise, 1. Etabın dolmasının ardından devreye alınacak. İHA

Editör: Mahmut Beyaz