Kahramanmaraş Mikrokredi Şubesi kurulduğu günden bu yana, 35 milyon TL destek sağladı.
Kahramanmaraş Valiliği bünyesinde 2007 yılında kurularak hizmete başlayan Mikrokredi Şubesi, bayanların kendi işini kurmasına öncülük ediyor.
Maddi durumu zayıf olan ve kendi işini kurmak isteyen bayanlara maddi açıdan destek olan Mikrokredi Kahramanmaraş Şubesi, Türkiye'de ilk sıralarda yer alıyor. Dar gelirli kadınların aile ekonomilerine katkı sağlaması amacıyla 2007 yılında kurulan ve Kahramanmaraş'ın Büyükşehir olmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi KAMEK bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan Mikrokredi Şubesi, kadınların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.
 
'3 BİN 515 KİŞİ KREDİDEN YARARLANDI'
Kahramanmaraş Mikrokredi Şube Yöneticisi Süreyya Satıcı, Türkiye'nin en başarılı şubelerinden biri olduklarını kaydetti. Mikrokredinin sisteminde teminat ve kefalet olmadığını belirten Satıcı, "Dar gelirli olup, kendi kendine gelir getirici bir faaliyette bulunmak isteyen Kahramanmaraş'da ki kadınlara, iş başlatması için hiçbir ayrım yapılmadan küçük bir sermaye veriyoruz. Kredi almak için aynı mahallede oturan, birinci derecede akraba olmayan, benzer ekonomik ve sosyal şartlarda yaşayan ve bir iş yapma fikri olan beş kadının bir araya gelmesi sonucu oluşturulan grup üyelerinin her birisine kredi veriyoruz. Şu anda Kahramanmaraş Merkez olmak üzere Afşin, Elbistan, Göksun ve Türkoğlu ilçelerimizde de şubelerimiz hizmet veriyor. Kahramanmaraş'ta ki bayanlar gerçekten bu imkandan yararlanmak için büyük bir katılım sağlıyorlar. Merkez ve ilçelerimizde kurulduğumuz 2007 yılından bu yana kadar 4 bin 163 üyemiz bulunurken, krediden ise 3 bin 515 üyemiz yararlandı. Toplamda da 35 milyon TL destek verdik" dedi.
 Haber: Mahmut Beyaz
Editör: Mahmut Beyaz