Kahramanmaraş’ın Karacasu Mahallesi’nde Mikro Kredi desteği alan kadınların düzenlediği Bayram Çarşısı etkinliğinde ev hanımları satışlara başladı. Kurban Bayramı’na kadar sürecek olan etkinliğin açılışında konuşan Mikro Kredi Şube Müdür Yardımcısı Elif Şahan, Mikro kredide destek alan kadınların kendi ürettikleri eşyaları satacaklarını belirterek, tüm mahalle sakinlerini bayram çarşısına davet etti.

 

Açılış konuşmasını yapan Mikro Kredi Şube Müdür Yardımcısı Elif Şahan, Mikro Kredi’den destek alan hanımların mangalkömüründen, sim sırmaya kadar çeşit çeşit ürünleri vatandaşların bayram çarşısında bulabileceğini belirtti.

Şahan, “Bayram çarşısı etkinlikleri başladı. Hanımlarımız bayram çarşısında satışlarını yapacaklar. Tüm mahalle sakinlerine sesleniyoruz, herkesi etkinliğimize davet ediyoruz. Bayrama kadar satışlarımız devam edecek. Mikro kredide aslında kadınlar kendi ürettikleri eşyaları satacaklar. Kendi ürettikleri dışında da birçok eşya bulabilecek vatandaşlarımız. Herkesin değişik ürünleri var mangalkömüründen tutunda sim sırmaya kadar her çeşit ürünler var. TAEK’le birlikte yürüttüğümüz nikâh şekeri ile alakalı bir çalışmamız var. Vatandaşlarımız ziyaret ederlerse daha detaylı bilgi sahibi olacaklardır. Benim ve diğer mikro kredide çalışan arkadaşlarımın aklına geldi bölge müdürümüz Mustafa Pehlivan’ın desteğiyle projemiz başladı. Onların bize desteğiyle bize temin edilen yerde satışa başladık. Üyelerimizin birçoğu zaten kısıtlı bütçedeler ve o yüzden de onlara en azından bir destekle açılan bir çarşı” şeklinde konuştu.

‘BAYRAM ÇARŞISINA DESTEK BEKLİYORUZ’
Mikro Kredi’den destek alan ev hanımları bayram çarşısı etkinliği açılışında, Mikro Kredi sayesinde “kendi gelirimizi kendimiz sağlıyoruz” şeklinde konuşarak kendi el emekleriyle hazırladıkları bayram çarşısına destek beklediklerini belirtti. Mikro Kredi’den destek alan ev hanımı Sevgi Tanır, 4 yıldan beri projenin bünyesinde olduğunu belirterek, “Mikro kredinin 4 yıldan beri bünyesindeyim. Ben ayakkabı işiyle buraya başladım. Arkadaşlar arasında satarken bu işi büyütmeye karar verdim. Sağ olsun Mikro Kredi’de bize destek oldu. Şu an kendi gelirimizi kendimiz sağlıyoruz. Karacasu TOKİ yeni bir bölge yeni bir oturum yeri. Burada ki hanımlar yeni ev sahibi oldu yeni bir yerleşim süreci geçirdiler ve böyle bir tavsiyeye ihtiyaç vardı. Şimdi herkesin ayağına bir çarşı gelmiş oldu. Herkes rahatça gelip alışverişini yapabilir. Her şey var ve fiyatlar çok uygun” ifadelerini kullandı.

‘MİKRO KREDİ SAYESİNDE İŞLERİMİZ GELİŞTİ’
Yaklaşık 5 yıldan beri Mikro Kredi bünyesinde olan Rümeysa Kaplan, Proje sayesinde işlerimizi geliştirdik ve imkânlarımız arttı dedi. Kaplan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ben Mikro Kredi işine gireli yaklaşık 5 yıl oldu. Daha önce bayağı bir zorluklar yaşadık. Ama Mikro Kredi sayesinde yükselme aşamasına ulaştık. Bunun sayesinde işlerimizi geliştirdik. İmkânlarımızı artırdık ve çeşitlerimizi çoğalttık. Daha güzel işler yapamaya başladık. Toptan satışta yapıyoruz ve bu şekilde primden kazanıyoruz. Toptan imalat olarak üretiliyor biz de satıyoruz. İnsanlara faydalı olmayı arzuluyoruz.”

‘MİKRO KREDİ PROJESİNE YENİ ÜYEYİM’
Mikro Kredi destek projesine daha yeni üye olan Ayşegül Yılıdı, “Arkadaşlarının ihtiyaçlarını karşılaması ve kendi paralarını kazanması beni özendirdi” dedi. Yılıdı, “Ben Karacasu TOKİ konutlarında oturuyorum. Mikro Kredi’yi burada ki arkadaşlarımdan duyarak öğrendim. Onların kendi ihtiyaçlarını karşılaması kendi paralarını kazanması beni özendirdi ve bu işe girmeme sebep oldu. Daha ilk defa geçen hafta başvurdum ve krediyi geçen hafta çekmeme rağmen bu hafta kendi tezgâhımı açtım ve çalışmaya başladım. Gerçekten çok memnunum hem çocuklarıma destek olmak için hem de kendime olan güvenimin artması için başvurdum. İnşallah daha da büyütmek istiyorum” diye konuştu.      Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz