KSÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ile KMTSO yetkililerinin bir araya geldiği programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Konuşmasında KSÜ olarak atılan her adımda şehre değer katma düşüncesinde olduklarını ifade eden Rektör Can, Yabancı Uyruklu Ticaret Elçileri Projesi ile Kahramanmaraş’ın ticari potansiyeline katkıda bulunmak istediklerini belirtti. Kahramanmaraş’ın gönül elçileri olarak gördükleri yabancı uyruklu öğrencilerin aynı zamanda kendi ülkelerinde ticaret elçisi olmalarını da istediklerini aktaran Rektör Can, projeye tam destek verdiklerini vurguladı.

Programda konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu da projeden memnuniyet duyduklarını ifade ederek KSÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere ticaret ve sanayi alanında faaliyet gösteren sektörler üzerinden Kahramanmaraş’ın potansiyeline ilişkin bilgiler verdi.

KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Nazlı Ceylan Balduk Kurtul ve Fatih Dinçer de öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak projenin hem öğrenciler açısından hem de Kahramanmaraş açısından önemine dikkat çektiler.

Editör: Mahmut Beyaz