Verdiği desteklerle birlikte ülke genelindeki birçok kişinin hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olan ve girişimcilikte başarılı hikâyelerinin ana unsuru olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) yine bir başarı hikâyesine imza attı. Kahramanmaraşlı girişimci Alaeddin Devlet Eminer’in yaptığı başvurulara kayıtsız kalmayarak destek veren KOSGEB, verdiği destekle Eminer’in hem işini hem de hayallerini büyüttü. Destek almadan önce küçük bir işletmeye sahip olan ancak destek aldıktan sonra makine imalatı yaptığı işyerini daha da büyüten Eminer, bugün Set Makine isimli işyeriyle 15 ülkeye ihracat yapıyor.

“MÜŞTERİ PORTFÖYÜMÜZ ARTTI”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eminer, “Kendi bünyemizde hem bir şirketimiz hem şahıs işletmemiz mevcut. Her ikisi de KOSGEB ile yakın bağlantı içerisinde olan firma. KOSGEB desteklerinden faydalanan projeleri takip eden KOSGEB'in vermiş olduğu eğitimlerden faydalanıp katılım sağlayan birer işletme. Hem AR-GE desteklerinden hem fuar desteklerinden hem de teknik vergilendirme desteklerinden faydalanmış bulunuyoruz. Bununda çok büyük katkısını gördük. Müşteri portföyümüz arttı, yurtdışı satışlarımızda alakalı olarak fırsatlar karşımıza çıktı” dedi.

“KOSGEB'E BAŞVURMAK BİZİM İÇİN BİR İHTİYAÇTI”
“KOSGEB'e başvurmak bizim için bir ihtiyaçtı” diyen Eminer, “O süre zarfında KOSGEB'in kendi bünyesinde yapmış olduğu bu desteklerden de zaten haberdardık. Dolayısıyla bu şekilde faydalanarak yola çıkmanın daha avantajlı olacağını düşündük. Kahramanmaraş KOSGEB birimindeki uzmanlar olsun yetkililer olsun bu noktada elinden gelen yardımı da ilgiyi de gösterdiler. Dolayısıyla verimli bir çalışma oldu” şeklinde konuştu.  

“DESTEKLERİN TEŞVİK EDİCİ YÖNÜ ÇOK ÖNEMLİ”
Desteklerin teşvik edici yönünün çok önemli olduğuna değinen Eminer, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Bir adım atmak için insanın kafasında bazen tereddütler oluşuyor. KOSGEB bu tereddüdün gitmesini sağlıyor.  Adım attıktan sonra zaten fark ediyorsunuz ki aslında o adım çoktan atılması gerekiyormuş. Boşu boşuna tedirginlik yaşanıyormuş. Fakat bu KOSGEB olsun diğer kamu kuruluşlarının destekleri insanın biraz daha kafasındaki tereddütleri gidererek hareket etmesini, ileriye doğru bir aksiyon göstermesini kolaylaştırıyor. Sonrasında da fark ediyorsunuz ki aslında desteksizde bu işler olurmuş ama desteklerinde teşvik edici yönü çok önemli.”

“HEDEFİMİZ DÜNYADA DAHA ÇOK YERE ULAŞMAK”
Hedeflerinin dünyada daha çok yere ulaşmak olduğunu söyleyen Eminer, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kullandığımız ithal ürünler var ama direk ithal yapmıyoruz. İhracat olarak da Ortadoğu, Türkiye, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa bölgelerinin tamamında ihracatlarımız var. Şuan 15'e yakın ülkeye ihracat yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Hedefimiz büyütmek, geliştirmek, dünyada daha çok noktaya ulaşmak, ülkemizin, şehrimizin ticaret hacminden daha fazla pay almasını sağlamak. Milletimizi uluslararası alanda daha iyi bir şekilde temsil etmek istiyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz