Son günlerde artan hayat pahalılığı vatandaşlara sıfır eşya almakta zorluk yaşatırken diğer şehirlerde 2. el eşya satan spotçulara yönlendirmişti. Kahramanmaraş’ta ise insanlar hali hazırdaki eşyasını değiştirmemeyi tercih etti. Sıfır eşyadaki pahalılığın kendi satışlarını artırmadığını ifade eden spotçular, vatandaşın 2. el eşyayı almaya bile gücünün yetmediğini ve alırken sıkı pazarlık yaptıklarını belirtti. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan spotçular, Ramazan Bayramı sonrasına satışların artacağını ümit ediyorlar.

VATANDAŞIN SPOTÇUYA SATIŞLARI DA AZALDI

Kendileri eşya alırken de sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan spotçu Fatih Dal, vatandaşların eski eşyalarını elden çıkarırken tereddüt yaşadığını belirtti. İnsanların sıfır eşyayı alamaması sebebiyle 2. ele yöneleceklerini düşündüklerini vurgulayan Dal, ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi. Dal, “Sıfır eşya almaya insanların gücü yetmediği için 2. ele yöneldi ama alım gücünün gittikçe zayıflamasından dolayı 2. ele rağbet de azaldı. 2. el için bile çok fazla pazarlık yapanlar var. Tabi bizde eşyaları pahalıya aldığımız için zam yapmak durumunda kalıyoruz. Bize yapılan satışlarda azaldı. İnsanlar sıfır ürünü alamadığı için elindeki eşyasını elden çıkarmıyor. Bundan dolayı ürün tedarik etmede de sorun yaşıyoruz. Ayrıca insanlar ederinden fazla para istiyor” ifadelerini kullandı.

BAYRAMDAN SONRASINA SATIŞLARIN ARTMASI DÜŞÜNÜLÜYOR

Bayramdan sonra satışların artacağını düşünen spotçu Fahrettin Nazlı ise Fatih Dal’ın aksine insanların eşyalarını satmaya çalıştığını belirtti. Nazlı, “İnsanlar gelip yeni ürün almak yerine evinde çok gerekli olmayan 2. el ürünleri satmaya çalışıyorlar.    Ramazanın getirdiği durgunlukta olabilir, satışlar çok kötü duruma geldi. Bağ evi olan insanlar genelde 2. ele yöneliyordu. Bayramın ardından satışlarımızın o konuda artacağını düşünüyorum. Sıfır eşya pahalı olunca 2. ele yöneleceklerini düşünüyordum. Fakat o etkiyi göremedik” şeklinde konuştu.

Burak ALKAYA

Editör: Mahmut Beyaz