Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 4 şubat perşembe günü açılacak “7. GAPTARIM’’ ve “12. GAPFOOD’’ fuarlarının açılış törenine katılacak. Fuarda Kahramanmaraşında stantı bulunacak.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün de destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen , ‘’7. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM)’’ ile “12. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı (GAPFOOD)’’, 4 Şubat’ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de katılımlarıyla açılacak.
Ortadoğu Fuar Merkezi’nde Perşembe günü saat 14.00’de düzenlenen törenle ziyaretçilere kapılarını açacak fuarlar, birbirinden ilginç ve önemli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Gaziantep, Adana, Adıyaman, Ankara, Aydın, Burdur, Bursa, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırklareli, Konya, Kocaeli, Mardin, Mersin, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa ve Trabzon’dan 150 firmanın stant açacağı fuarlarda tarım makinaları, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makinaları, yem katkı maddeleri ve gıda ürünleri sergilenecek.7 Şubat’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak fuar sırasında, çeşitli etkinlikler yapılacak. Fuarın ikinci gününde, Akort Fuarcılık, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Gaziantep İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından, saat 10.00’da “2. Kuzu ve Oğlak Güzellik Yarışması” yapılacak. Aynı gün saat 14.00’de ise Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından “Antepfıstığı” konulu forum düzenlenecek. Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek, “Buzağı Güzellik Yarışması” Akort Fuarcılık, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Gaziantep İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 6 Şubat Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Fuarda bu yıl ilk kez, “Kasap Şov” adlı bir organizasyona da imza atılacak. Hünerli kasaplar kesimin nasıl yapılacağını, etlerin nasıl kesileceğini ve parçalanacağını hijyenik ortamda sunacak. Daha sonra, kesilen etler fuarda bulunan ziyaretçilere dağıtılacak. Yarışmalarda dereceye giren çiftçilere ise çeşitli hediyeler verilecek.

“ARAÇLARLA ÇİFTÇİLERİN FUARA GELİŞİ SAĞLANACAK”
Akort Fuarcılık Genel Müdürü Gülseren Hülya Akkaya da yaptığı değerlendirmede, fuarların hem şehrin ekonomisini canlandırdığını hem de sektörlerin gelişimine önemli katkılar sağladığını belirtti. GAPTARIM ve GAPFOOD fuarlarının en çok ziyaretçi çeken fuarlar olduğunu belirten Akkaya, fuarların her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının arttığını, bu yıl da 55 bin ziyaretçi beklediklerini kaydetti. Fuarda tüm traktör markaları, tarım makinaları ve ürünleri, örnek çiftlikler, hayvancılık ürünleri, gıda ve tarımla ilgili ürünlerin yer alacağına anlatan Akkaya, çevre il ve ilçelerden çeşitli araçlarla çiftçilerin toplu gelişlerinin sağlanacağını sözlerine ekledi. İHA

Editör: Mahmut Beyaz