Genel seçimlerin ardından ülkeye tek başına iktidarın gelmesiyle birlikte altın fiyatları düştü. Kuyumcu esnafları fiyatların düşmesine rağmen beklenen hareketliliğin yaşanmadığını ifade etti.

Seçimlerinin ardından kuyumculuk sektöründe beklenen hareketlilik yaşanmadı. Kahramanmaraş’ta kuyumcu esnaflarıyla yaptığımız görüşmelerde esnaf, tek başına bir partinin iktidara geldiğini ve bu sayede altın fiyatlarının düştüğünü ancak buna rağmen kuyumculuk sektöründe pek bir hareketlilik yaşanmadığını söyledi. Manşet Gazetesi haber ekibi olarak kuyumculuk sektöründe ki son durumu siz okuyucularımız için değerlendirdik.

‘BEKLENEN HAREKETLİLİK OLMADI’

Kahramanmaraş’ta kuyumcu esnafı olan Yaşar Korkut, kuyumcular olarak beklentilerinin seçimden sonra işlerin hareketlenmesi olduğunu söyleyerek, bu beklentilerinin tam anlamıyla gerçekleşmediğini belirtti. Korkut, “Hepimizin beklentisi seçimden çıkacak olan tek başına bir partinin iktidarıydı ama seçimden sonra çok da bir değişiklik olmadı. İşlerde bir artış olmadı yine aynı durgunluk söz konusu. Vatandaşlar hala bir beklenti içinde altın fiyatları daha da düşer mi acaba diye. Seçimden sonra altında yüzde 10’luk bir düşüş oldu ama herkesin beklentisi biraz daha aşağısıydı. Ekonomistlerin yaptığı yoruma göre altın fiyatları daha da düşeceği yönünde. Bu yüzden vatandaşlarda altın alıp almama konusunda bir kararsızlık var. Şu an altın bozduran hiç yok. Altın alanda pek fazla yok. İnşallah bu durum düzelir” şeklinde konuştu.

ALTIN DÜŞTÜ, HAREKETLİLİK YAŞANMADI
Kahramanmaraş’ta bulunan bir diğer kuyumcu esnafı Yaşar Dilli, seçimden önce durgun olan işlerin hala durgun olduğunu ve beklenen hareketliliğin yaşanmadığını söyledi. Dili, “Seçimden sonra ülkeye istikrar gelince altın fiyatları da düştü. Seçimden önce durgunluk vardı. Şu anda davar. Bunun sebebi kışa girmiş olmamızdır. İşler kış aylarında yaz aylarına göre azalır. Seçimin etkisi oldu ama beklentilerin altında kaldı. Seçimden sonra insanlar ev ve araba almaya yöneldi buda haliyle kuyumculuk sektöründe durgunluğa yol açtı. Altın eskiden tasarruf için alınıyordu. Şimdi takı için alınıyor” ifadelerini kullandı

‘MEVSİM İTİBARİYLE İŞLERİMİZ DURGUN’
Kahramanmaraş kuyumcu esnaflarından Onur Dayıoğlu, durgunluğun mevsim itibariyle yaşandığını, ülkede ki seçimin piyasaya çok da bir etkisinin olmadığını söyledi. Dayıoğlu, “Şu anda mevsim itibariyle işlerimiz durgun. Tek başına bir partinin iktidar olması işlerimizde herhangi bir hareketliliğe yol açmadı. Son dönemde piyasada bir durgunluk da var. Altın fiyatları her ne kadar düşmüş olsa da yine de piyasa da bir durgunluk var. Şu anda tek başına bir parti iktidara geldi ama daha hükümet kurulmadı. Piyasalara bununda bir etkisi olabilir” dedi.
Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz