Geçim sıkıntısını en çok yaşayan gruplardan olan emekliler gelecek bayram ikramiyesi müjdesiyle bir nebze olsun yüzlerinin gülmesini istiyorlar. Kahramanmaraş’taki emeklilerin güncel sorunlarını ve ikramiye beklentisini gazetemize değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, emeklinin yüzde 60’ının temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti. Gelecek bayram ikramiye müjdesinin emeklinin yüzünü bir nebze olsun güldüreceğini vurgulayan Nalbantbaşı, devlet büyüklerinden emeklilerin sorunlarına daha ilgili olmalarını istedi.

24 TL OLAN DERNEĞİN ÜYELİK PARASINI ÖDEYEMEYEN EMEKLİLER VAR

Nalbantbaşı şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’taki emeklilerin yüzde 60’ı aylık temel ihtiyaçlarını mevcut maaşlarından karşılayamıyor.  Aylık temel ihtiyaçlarını kredi kartı üzerinden önümüzdeki ayki maaşından yapıyor. Bir ton kömür bin 800 TL iken 5 bin TL oldu. Birçoğu 500 kilo bile alamıyor. Birçok emekliye banka borçları nedeniyle ‘kömür alamaz’ şerhi geliyor. 500 civarı emeklimiz bu sorunu yaşadı. Geliri olduğu gözüktüğünden dolayı başka yerlerden yardımda alamıyor. Birçok emeklimiz ek iş istiyor. Bizim de dernek olarak öyle bir imkânımız yok. Yine bazı emeklilerimiz 24 TL kesintiden kurtulmak için 11’inci ayda istifa edip sonra kesinti dönemi geçtikten sonra geri kayıt oluyor. Kahramanmaraş’ta emekli gerçekten zor durumdadır.

DEVLET BÜYÜKLERİMİZ EMEKLİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMELİLER

Bayram ikramiyesi beklentimiz 3 bin TL’dir. Her şey pahalandı. Zaten alacağı para geçmiş dönem borçlarına gidecek. Devlet büyüklerimizin emeklilerin sorunlarına daha çözümcül yaklaşmalılar. Türkiye’de krizler olabilir ama artık Türkiye büyük bir ülkedir. İyi bir yöneticisi var. Cumhurbaşkanımızdan ve Maliye Bakanımızdan emeklilerin sorunlarını çözmeleri için rica ediyorum.

EMEKLİLERİMİZE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bankanın birisinden emeklilerimiz için 5 bin TL 6 ay vadeli 0 faizli kredi anlaşması yapmıştık. 12 ay vadeli 10 bin TL 0,99 faizli başka bir anlaşma daha yapmıştık. Fakat bunların süreleri doldu. Yoksa emeklilerimize iyi bir bayram geçirtecektik. Bunların süresi çok kısa zamanda bitti. Şimdi yeniden almaya çalışıyoruz. Bu seferki pakette 20 bin TL kredi seçeneği de olacak. Bu kredi işi olumlu sonuçlanırsa emeklimiz için çok iyi olacak. Bir ara yine böyle kredi ayarlamıştık. Yaklaşık 700 üyemiz faydalanmıştı. O dönem emeklimizin borçları için çok faydalı olmuştu. Bu tarz faizsiz veya düşük faizli kredilerle emeklilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yine emeklimizi ev sahibi yapmak için ciddi mücadele verdik ve bunu sonuca ulaştırdık.”

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz