Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde evlerinde yaptıkları el işlerini pazarlamak için iş yeri açmak isteyen anne ve kızı, başarıya ulaştı.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, anne ve kızının iş yeri açma hayali mikro krediden çektikleri 2 bin lira ile gerçek oldu. İlçeye bağlı Yeni Mahalle'de oturan anne Ayşe ve kızı Vildan Karslı, evlerinde yaptıkları el işlerini pazarlamakta zorlanınca iş yeri açmaya karar verdi. Afşin Kaymakamlığı Mikrofinans Şubesi'ne başvuran anne ve kızı, buradan aldıkları 2 bin lira ile aynı mahallede yaptıkları işleri satabilecekleri bir iş yeri açtı. Şimdi hayatlarından mutlu olan anne ve kızı, hayallerine mikro kredi ile kavuştu. Anne Ayşe Karslı, yaptığı açıklamada, kızıyla birbirlerine destek olarak işlerini büyütmeye çalıştıklarını söyledi.

Kızıyla 2 bin lira destek aldıklarını anımsatan Karslı, "Kızımla beraber biner lira kredi kullandık. Aldığımız destekle iş yeri açma hayalimiz gerçek oldu. Evde yaptığımız el işi ve iğne oyaları ile diğer yaptığımız işleri getirip burada satışını yaparak işimize katkı yaptık" dedi. Kızı Vildan Karslı ise kendi yaptıkları el işleriyle geçimlerini sürdürdüklerini, alınan destekle de hayallerinin gerçek olduğunu belirterek, "Ürün satışlarımız çok güzel gidiyor. Verilen destek dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak ve Belediye Başkanı Baki Tezcan da mikro kredi uygulamasından yararlanarak iş yeri sahibi anne ve kızına "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

30 KADIN İŞ YERİ AÇTI
Kaymakam Maslak, mikro kredi desteğiyle girişimci olan anne ve kızın bu sayede  ekmeğini  kazanmasının önemli olduğunu belirtti. Kadınların ekonomiye katkı sağlamaları ve kendi paralarını kazanmaları için başlatılan mikro kredi uygulamasıyla girişimci kadınların hayatın her alanında olmaları gerektiğini ifade eden Maslak, "Andırın ilçesinde 2013'de kurulduğu günden bu yana 379 kişiye 1 milyon 190 bin lira kredi veren mikro finans birimimiz 30 girişimci kadını iş yeri sahibi yapmıştır. Kadınlarımızın girişimciliğini kutluyorum. Bu konuda gayret gösteren mikro kredide çalışan arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum" diye konuştu. AA


 

Editör: Mahmut Beyaz