Kütüphaneler Haftası münasebetiyle söyleşi yapılmak üzere Reşit Gümüşer İlkokulu’na davet edilen Eğitimci-Yazar Kadriye Kırdök, burada 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yazarlık tecrübelerinden ve anılarından bahsetti. Söyleşide öğrencilere aileleriyle beraber her gün belli zaman aralığında kitap okumaları tavsiyesinde de bulunan Kırdök, kitap okumanın yaratıcılığı geliştirdiğini söyledi. Ayrıca Kırdök, öğrencilere her gün 10 sayfa kitap okuma ödevi verdi.

“KİTAPLAR RUHUMUZUN BESİN KAYNAĞIDIR”

Düzenlenen söyleşinin ardından değerlendirmelerde bulunan Kırdök, kitap okumanın insan ruhunu beslediğini söyledi. Okul yönetiminin kendilerine misafirperver davrandığını ve bunun için teşekkür ettiğini dile getiren Kırdök, “Bugün Müdürümüz Harun Sarı’nın davetiyle Reşit Gümüşer İlkokulu’ndaydık. Kütüphaneler Haftası ile ilgili olarak bu etkinliği yaptık ve harika oldu. Öğrencilere kitap okumanın önemini anlatmaya çalıştık. Empatiler kurduk, hikâyeler anlattık. Hayaller kurduk. Çocuklar kitap okumanın ruhumuzu beslediğini, fiziksel bedenimizin yanı sıra ruhumuzun da çok önemli olduğunu ve bunun besin kaynağının da kitap olduğunu anladılar. Okul yönetimi bize çok güzel misafirperverlik yaptı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN MUHAKEME EDEN VE HAYAL KURAN BİREYLER OLARAK YETİŞMESİNİ İSTİYORUZ”

Reşit Gümüşer İlkokulu Müdürü Harun Sarı ise söyleşinin çok keyifli ve faydalı olduğunu söyledi.

Sarı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kütüphaneler Haftası münasebetiyle okulumuzda öğrencilerimizle şehrimizin yazarlarından Kadriye Kırdök Hanımefendi faydalı ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Biz okul yönetimi olarak bu gibi etkinliklerle öğrencilerimizin kitap okuyan, sorgulayan, muhakeme eden ve hayal kuran bireyler olarak yetişmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bize bu imkânı verdiği için Eğitimci-Yazar Kadriye Kırdök Hanımefendi’ye çok teşekkür ederiz.”

Editör: Mahmut Beyaz