Kahramanmaraş’ta yetiştirme yurtlarından ayrılan gençlerin korunması ve dayanışma içerisinde bulunmalarını desteklemek amacıyla kurulan ve adeta aile vazifesi gören Ayrılanları Koruma Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği (YADER), Kahramanmaraş İl Başkanı Gökhan Gün öncülüğünde önemli çalışmalara imza atıyor. Gün, son olarak köy okullarında öğrenim gören minik öğrencilere kitap ve kalem desteğinde bulundu.

Gün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımız bizlerin yarınları umudumuz olan evlatlarımızı bugün ders dışında da kendilerini geliştirebilmeleri, kendi şehirlerini tanımaları için Kahraman şehrimizin İl ilçe sınırlarını ve Kahramanmaraş’ın önemli şahsiyetlerini içeren boyama kitaplarını hediye ettik. Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza, öğretmenlerimize ve kıymetli ailelerine hayırlı olmasını diliyor, sağlık ve başarı dolu öğrenim yılı diliyorum. Bizler ve çocuklarımız için böyle bir faaliyette desteğini esirgemeyen başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık ve Bakanlık çalışanlarımız olmak üzere desteğini gücünü daima arkamızda hissettiğimiz YADER Genel Başkanımız Salih Çetin’e, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mutlu Kaya’ya, YADER Kahramanmaraş İl Yönetimine, YADER il Kadın Kolları Başkanımız Meryem Bülbül’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

‘Bizler devletin asil evlatlarıyız’ diyen Gün, “Her daim devletimizin yanındayız ve devletimize, milletimize hizmet etmekten onur ve şeref duyacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Mahmut Beyaz