Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu, yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından tekrar başlayan yüz yüze eğitim dolayısıyla kontak çeviren okul servisçileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Okulların başlamasından bu yana velilerin çocuklarını okullara kendi özel araçlarıyla bıraktığını ifade eden Kuybu, velilerin gözünün arkada kalamamasını istedi. Okul servislerinin en az okullar kadar sağlıklı ve güvenli olduğunu aktaran Kuybu, “Buradan bir kez daha rica ediyorum; velilerimizin hiçbir tereddütleri olmasın ve okul servisçisi kardeşlerimize güvensinler” çağrısı yaptı.

“ARAÇLARIMIZ OKULLARIMIZ KADAR GÜVENLİ VE SAĞLIKLIDIR”
Kuybu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ahilik Haftası münasebetiyle başlatmış olduğumuz programlara devam ediyoruz. Tabii asıl amacımız esnaflarımızın üstlenmiş olduğu görevleri hemşerilerimizle bir kere daha paylaşmak. Pandemi sürecinde özellikle yüz yüze eğitim başladıktan sonra özellikle şunu gördük; üyelerimizin servis araçlarımızı tercih etmeyip, özel araçları tercih ediyor. Bu konuda buradan bütün velilerimize bir çağrı yapmak istiyorum. Hiçbir şüphe yâda tereddütleri olmasın. Araçlarımız okullarımız kadar güvenli ve sağlıklıdır.

“VELİLERİMİZ BİZLERE GÜVENSİNLER”
Bizim bir avantajımız daha var. Bütün araçlarımızda hava sirkülasyonunu sağlayan klimamız var. Zaten öğrencilerimizde bunun farkında. Onun için buradan bir kez daha rica ediyorum; velilerimizin hiçbir tereddütleri olmasın. Velilerimiz çocuklarını kendi araçları gibi içi rahat bir şekilde servislerimize emanet edebilirler. Kısa süre içerisinde aldığımız haberler bizi üzdü. 9-10 tane velimizin kaza yaptığını duyduk. Bunların meydana gelmesini istemiyoruz. Velilerimiz işi daha ehline bıraksınlar. Gözleri arkada kalmasın. Hayatta iki şeyin telafisi yoktur; biri ölümün biri ise trafik kazasının. Velilerimiz bizlere güvensinler.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz