Kahramanmaraş'ta 2015-2016 eğitim öğretim yılı ilk yarısının son günü. Başarılı öğrenciler mutlu, başarısızlar ise hüzünlü. Kötü karneyle evine gidemeyen öğrencilerin velisi tarafından tepkisi ne olacak? İşte bütün bu soruların cevabını röportajda bulabilirsiniz.
Her hafta farklı bir konuyu sayfa sütunlarına taşıyan Manşet Gazetesi, sokağın sesi olmaya devam ediyor. Caddelerde, AVM'lerde İş yerlerinde rastgele vatandaşa soru yönelten haber ekibimiz bu haftada 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısını konu aldı. Sokaktaki velilerle röportaj yapan ekibimiz, onlara karnesi kötü olan öğrenciye verilen tepkiyi ve eğitim ile alakalı sorular yöneltti. Yaptığımız röportajda velilere ''çocuğunuzun karnesi kötü gelince ne tepki verirsiniz?'' diye sorduk. Velilerden aldığımız cevapların çoğu 'kızmam' kelimesi oldu. Neden diye sorduğumuz da ise veliler, "Eğer çocuklarımıza kızarsak bu onların psikolojisini etkiler ve gelecek dönemde ki karnesinin de kötü gelmesine neden olur" şeklinde cevaplar aldık.
 
İşte velilerle yaptığımız röportajın detayları...
 
 
Cuma Çolak
- Oğlumun karnesi zayıf gelidiği zaman kızmam. Sadece babası olarak ona nasihat veririm. Akıl veririm. Böylelikle hem onun için daha iyi olur, hem de benim için daha iyi olur.
 
Ali Gümüş
- Karne alacak hem kızım hem de oğlum var. Karneleri kötü geldiği zaman kesinlikle bir baba olarak onlara kızmam. Çünkü eğer ben onlara karneleri kötü geldiği için baskı uygularsam onların psikolojisi daha da bozulur ve gelecek dönemde ki karnesini de etkiler. Bu yüzden kızmak yerine güzel güzel konuşurum. Böylelikle gelecek dönemde ki derslerini de düzeltmiş olurlar.
 
Şaban Bülbül
- Çocuklarımın karnesi kötü geldiği zaman kesinlikle onlara kızmam. Çünkü hayat sadece dersten ibaret değildir. Bir dönem çok iyi olur, bir dönem de köt Sadece güzel bir şekilde onlarla konuşurum. Bir daha böyle kötü karne getirmemeleri için. Diğer velilere de tavsiyem çocuklarına kızmamaları olur.
 
Hüseyin Emirmahmutoğlu
- Çocuklarımın karnesi kötü geldiği zaman kızarım. Çünkü eğer kızmazsam onlar bu alışkanlıklarını sürdürmeye devam ederler. Ben bir baba olarak buna izin veremem. Çocuklarımın iyi okumasını derslerine ağırlık vermesini isterim.
 
Hasan Özbek
- Çocuklarımın karnesi kötü gelirse gayet hoş karşılarım. Canın sağolsun derim. Çünkü her zaman çok başarılı olunacak diye bir şey yok. Bazen iyi gelir bazen de kötü gelir. Bunun için velilerin öğrencilere karneleri kötü geldiği zaman kızmaması gerektiğini düşünüyorum.
 
Oktay Çetinkaya
- Çocuklarımın karnesi kötü geldiği zaman onlara kızmam. Çünkü ben onlara kızarsam onların morali daha çok bozulur. Böylece gelecek dönem derslerini düzeltmek yerine karamsarlığa kapılır ve daha kötü olur. Bunun için ben karnesi kötü geldiği zaman çocuklarıma kızmam. Sadece bir baba olarak öğüt veririm.
 
Yaşar Akkış
- Çocuklarım karne alacak. Ben bir veli olarak çocuklarımdan daha heyecanlıyım. Karneleri kötü gelirse kesinlikle kızmam onlara, çünkü kızarsam onlarında morali bozulur. Böyle olursa karneler kötü gelmeye devam eder. O yüzden kızmam.
 
Erçan Çalakcı
- Oğlum karne alacak. Karnesi kötü gelirse gözünü korkutmak için ve bir daha kötü bir karne getirmemesi için biraz kızarım. Eğer kızmazsam bu sefer dersleri iyice boşlamaya başlar. Onun için biraz kızmak lazım.
 
Mahmut Çalakcı
- 2 çocuğum karne alacak. En az onlar kadar bende heyecanlıyım. Karneleri kötü gelirse onlara kızmam. Hatayı kendimde ararım. Çünkü eğer onların karnesi kötü gelmişsse demek ki ben çocuklarıma tam ders çalıştıramamışım, başı boş bırakmışım. Karşıma alırım ve güzel güzel konuşurum bir daha derslerini aksatmaması için.
 
Yaşar Erol
- Çocuklarım eğer ki karnelerini kötü getirirse onlara bir şey demem hatalarını kendileri anlayıp düzeltmelerini beklerim Hiç bir şekilde ceza vermem.
 
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz