Eğitimin niteliğini artırmak, eğitim paydaşlarının işbirliğini artırarak ekip çalışmasını geliştirmek ve öğrencilerin ulusal sınav sistemlerine göre hazırlanmalarını sağlayarak öğrencilerin akademik başarı sırasını yükseltmek amacıyla 5 yıldan bu yana yürütülen Başarıyı Okulla Yakala Projesi, hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda gerçek sınavlara eşdeğer olarak hazırlanan “Deneme Sınavının” birinci oturumu 11 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilmiş ve sınava ile genelindeki 158 ortaöğretim kurumundan 17 bin 254 öğrenci katılmıştı. Bugün yapılan ikinci oturumun sonunda ise toplam 34 bin 508 öğrenci sınav heyecanını deneyimlemiş oldu. Okul birincilerinin Çanakkale Gezisi ile ödüllendirileceği projeye 2018-2019 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla 5 yılda toplam 191 bin 742 öğrenci katıldı.

Deneme sınavı öncesi TOBB Fen Lisesi’nde program düzenlendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve İl Milli Eğitim Müdürvekili Duran Doğan’nın da katıldığı programda projenin önemine vurgu yapıldı.

“HER ŞEY BİR DENEMEYLE BAŞLAR

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Tabii bu proje 5 yıldan bu yana uygulanan bir proje. Bende bu proje kapsamında 190 binden fazla öğrencimizin katılımından mutluluk duydum. Bugünde aldığım rakamlar doğrultusunda 17 binin üzerinde öğrencimizin katıldığını öğrendim. Bu çok önemli. Tabii ki hiçbir şey gerçek sınavın yerini tutmaz ama her şey bir denemeyle başlar. Lise son sınıftaki öğrencilerimizin önünde üniversite sınavı var. Onların hayatında bir dönüm noktası. Bu deneme sınavlarıyla onların heyecanını yatıştırma, sınava hazırlanma amaçlanıyor. Ben bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“PROJEYİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”
Projeyi devam ettireceklerini söyleyen Başkan Güngör, “Tabii başarının ödüllendirilmesi lazım. Bugüne kadar sınavda birinci olan öğrencilerimiz Çanakkale gezisi ile ödüllendirilmiş. Bunu devam ettireceğiz. Başarıyı Okulla Yakala Projesi güzel bir proje. Bu yıl 5 yıl olmuşsa da önümüzdeki süreçte bu projeyi devam ettirmemiz lazım. Biz kurumların işbirliğinden daha fazla sinerji elde edildiğine inanıyoruz. Eğitim alanında da Milli Eğitimimizle şehrimizdeki öğrencilerimizi bu alandaki motivasyonunu arttırmak, başarılarını arttırmak, başarılarını ödüllendirmek amacıyla yapılmış bu projeyi de inşallah tekrar devam ettireceğiz. Kahramanmaraş’ımızın bu alanda daha ön sıralarda olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“34 BİN 504 ÖĞRENCİ BU SÜREÇTEN YARARLANMIŞ DURUMDA”
İl Milli Eğitim Müdürvekili Duan Doğan ise şunları kaydetti: “Bugün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında düzenlenen protokol gereği uygulamakta olduğumuz ‘Başarıyı okulla yakala’ projesinin son adımı olan deneme sınavını gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Başarıyı Okulla Yakala Projesi 5 yıldır yürütülen bire proje. Proje kapsamında bugüne kadar 191 bin öğrencimiz üniversiteye hazırlık sınavı doğrultusunda uygulanan deneme sınavlarından yararlanmış durumda. Bu yıl itibariyle lise son sınıfta okuyan 17 bin 200 öğrencimiz bu sınava giriyor. Bunun birincisi 11 Nisan 2019 tarihinde yapıldı. Dolayısıyla her iki sınava 34 bin 504 öğrenci bu süreçten yararlanmış durumda. Projenin birde ortaokullarla ilgili kısmı var. Ortaokul öğrencilerimiz arasında da projenin adımı şu şekilde; öğrencilerimiz hem akademik başarı hem de sosyal, kültürel faaliyetlere katılım noktasında değerlendirmeye tabii tutulup her okulumuzun birincisi belirleniyor. Birinci seçilen öğrencilerimiz yılın sonunda Çanakkale’ye geziye gidiyorlar. Ben bu sürece kadar Büyükşehir Belediyemizin vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz