Ankara’dan gelen Doç. Dr. Gülgün Karahalil tarafından verilen eğitimde, katılıma yoğun ilgi vardı. Konuşma sırasında servis şoförlerine eğlence dolu anlar yaşatan Doç. Dr. Karahalil, iletişim becerileri ile ilgili şoförlere önemli açıklamalarda bulunarak kazasız belasız bir yıl diledi. Konuşma sırasında yer alan bir diğer isim Kahramanmaraş Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz, şoförlere trafikte, öğrencileri güvenli bir şekilde nasıl götürülmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi. Katılımcılara eğitim sonunda sertifikalar verilirken, bu gruba eğitim vermekten çok memnun kaldığını ifade eden Doç. Dr. Karahalil, öğrencilere ve şoförlere sağlıklı mutlu ve huzurlu bir dönem geçirmelerini temennisinde bulundu.


 

BU GRUBA EĞİTİM VERMEK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ’

Servis şoförlerine yönelik iletişim becerileri eğitimi veren Doç. Dr. Gülgün Karahalil, şoförlere verdiği eğitimden ve katılımcıların göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “Biz bu şekilde özel kurumlarda belediyeler de ve resmi kurumlarda kişisel gelişim eğitimleri yapıyoruz. Bu benim Kahramanmaraş’a ikinci gelişim. İlk eğitimimiz yine Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesinin Özel Halk Otobüslerine oldu. Biz bu eğitimlerde, iletişim becerilerini geliştirme, stres yönetimi, öfke kontrolü, kurumsal kimlik imaj ve motivasyon eğitimlerini veriyoruz. Bu eğitimde de yine Büyükşehir belediyesine ait okul servis şoförlerine yönelik eğitim verdik. Bu da beni çok mutlu etti, çok güzel bir gruba eğitim verdik. Ruhum beslendi. Ben güzel olduğuna inanıyorum bu eğitimin. Önceki eğitim verdiğimiz gruplardan geri bildirim aldık. Bu gruba verdiğimiz eğitiminde geri bildirimi dönüş yapacaklarına inanıyorum. Tabi ki bu eğitimin sonunda arkadaşların aklında güzel şeyler kaldığına inanıyorum. Ben arkadaşlarıma, biliyorsunuz okul eğitim dönemi açılıyor, hepsine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl diliyorum. Kazadan beladan uzak bir yıl diliyorum.”


 

AMACIMIZ KAZASIZ VE OLAYSIZ BİR YIL GEÇİRTMEK’

Katılımcılara önemli açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz, amaçlarının servis şoförlerine yönelik daha dikkatli olması gerektiklerini belirterek, bu yılın kazasız ve olaysız bir yıl geçirmek olduğunu söyledi. Gürbüz, “Kahramanmaraş ilinde 491 okul servis aracımız bulunuyor. 261 bin 500 civarında öğrencimiz var. Bu öğrencilerin bir kısmı okul servisleri ile taşınıyor. Bununla ilgili hocalarımız katılımcılara eğitim veriyor. Bizde trafik yönünden bu tür eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimizin milli değerlerimizin güven içinde taşınması için bizde bilgilendirme yapıyoruz. Amacımız 2017-2018 yılında kaza, yaralanma ve ölüm gibi olayların olmaması için güzel bir eğitim yılının geçirilmesini istiyoruz. bu konuda bizde hem servis sürücülerini denetliyoruz hem de araçların özelliklerini, okul taşıma da kullanması gereken logoları gibi gerekli denetimleri yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


 

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz