6 yılı aşkın süredir Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen ‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ projesine bu yıl da devam ediliyor. Hem Kahramanmaraşlı velilerin, hem öğrencilerin, hem de eğitim camiasının büyük takdirini kazanan Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında Onikişubat Belediyesi tarafından dağıtımı gerçekleştirilen kitaplar sayesinde okumaya olan ilgi artırılırken, proje ile nitelikli bir gençliğin yetişmesine de zemin hazırlanıyor. 5’li setler halinde sadece Onikişubat ilçesine değil, Kahramanmaraş’ta bulunan tüm okullara dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılaşırken, Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen proje protokolü Onikişubat Belediyesi’nin yeni hizmet binasında imzalandı. Protokolü Onikişubat Belediyesi adına Başkan Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına ise İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz imzaladı.

GENÇLİĞİ NE KADAR İYİ YETİŞTİREBİLİRSEK TÜRKİYE’NİN İTİBARI ÖN SAFLARA TAŞINACAK”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, imzalanan protokol hakkında şunları söyledi:

“Bizim belediyelerimizin yol, asfalt, park ve yeşil alan gibi fiziki alanda çalışmaları var. Bunların yanında bizim eğitim çalışmalarımız var. Çünkü biz biliriz ki Türkiye’mizin hem ulusal düzeyde hem de uluslararası alanda çok daha iyi konumlara, iyi seviyelere taşınabilmesinin en önemli faktörü iyi yetişmiş insanlar. Gençliği ne kadar iyi yetiştirebilirsek Türkiye’nin geleceği ve Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarı, saygınlığı çok daha ön saflara taşınacak. Türkiye son dönemlerde gerçekten hem ulusal hem de uluslararası düzeyde çok iyi mücadele ediyor. O emperyalistlere karşı, ülkemizin menfaatini korumak bakımından, ülkemizin menfaatlerini uluslararası boyutta çok daha iyi savunmak bakımından çok güzel neticeler görüyoruz. Bugüne kadar bu ülkeyi çok rahat dışarıdan yönetebiliriz havasındakiler artık Türkiye’nin bağımsız olduğunu kendi ayakları üzerinde ülkeyi daha iyi yöneteceğini, uluslararası alanda da çok iyi temsil edeceğini gösteriyor.

“BİZİM KADAR OKUL YAPAN BELEDİYEDE YOK”

İşte bunun en önemli faktörü eğitim. Bizde bu bağlamda il Müdürlüğümüzle beraber farklı noktalarda güzel çalışmalar yapılıyor. Belediyeler içinde gerçekten bizim kadar okul yapan belediyede yok. Her sene okullarımız açılacağı zaman kitaplar devletimizde çantalar, kırtasiyeler belediyemizden diyerek 15 ila 18 bin arasında kırtasiye malzemesi, çanta aldık. Çocuklarımızın okul başlangıçlarında ailelerine yardımcı olmak bakımından. Bir başka çalışma alanımız özellikle dar gelirli ailelerimizin çocuklarının üniversiteye hazırlığında dezavantajlarını ortadan kaldırmak, onlara üniversite imtihanlarına hazırlamak imkanı sağlamak bakımından ücretsiz üniversite hazırlık kursları düzenledik. Bu sene de inşallah çalışmalarımızı başlattık eğer bu pandemi sıkıntısı olmazsa ya da biraz daha sınıflarımızı küçük tutarak kurslarımızı sağlamaya çalışacağız. Bir taraftan uzaktan eğitim bir taraftan da yüz yüze olmak üzere.

“BU ÇALIŞMALAR KAHRAMANMARAŞ’IMIZIN GELENECEĞİNDE ÖNEMLİ YER TUTACAK”

Bütün bu çalışmalar Kahramanmaraş’ımızın geleceğinde önemli yer tutacak. Ülkemizin geleceğine birer taş koyalım istiyoruz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber çalışıyoruz. Bugünkü imzalayacağımız protokolde bu çalışmalarımızın bir örneği. “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi” dedik bunun adına. Her sene 60 ila 70 bin civarında kitap aldık ilkokul 2’den itibaren 8 sınıfa kadar çocuklarımızın seviyelerine göre onların okuması için 5’li setler halinde sadece Onikişubat’ın okullarına değil Kahramanmaraş’ımızda ne kadar okul varsa tümüne dağıtıyoruz.

“PROJE DEĞERLİ VE SEMERESİNİ DE VERİYOR”

Bu kitapları dağıttıktan belli bir süre sonra çocuklarımız kitapları ne kadar okumuş ne kadar anlamış onu teslim bakımından Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber bir sınav yapıyoruz. En son yaptığımız sınavda 72 bin öğrencimiz o sınavlara katılmıştı. Bu da gösteriyor ki uyguladığımız proje değerli ve semeresini de veriyor. Her şey çalışmayla mümkün ya insan zihnini geliştiren en önemli faktörlerden bir tanesi de okumak. Okudukça zihnimiz gelişiyor, düşünme kabiliyetimiz gelişiyor. Biz de bu bağlamda çocuklarımızın bu durumlarına katkı olması bakımından bu kitapların eğitim çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz öğretmen arkadaşlarımız kardeşlerimiz çocuklarımızla beraber bu projenin oluşmasında daha verimli olmasında çok önemli gayretler gösteriyorlar. Tabi ki biz eğitim kurumu değiliz, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber bu eğitim çalışmasını yürütüyoruz. Onların danışmanlığında onların bize gösterdiği yol noktasında. Bu ülkenin geleceği çok daha iyi olacak buna inanalım artık Türkiye büyük bir ülke.”

“EĞİTİME YAPILAN YATIRIM HİÇ ZAYİ OLMAZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise şunları kaydetti: “4 ayrı farklı alanda 9’uncu sınıf kategoisinde ilk yıldan itibaren 20 binden başlayıp bir milyon 700 binin üzerinde öğrenciye ulaşmış olan Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor projesi artarak devam ediyor. Gerek üniversite sınavlarında gerekse LGS sınavlarında öğrencilerimizin başarılı olması için biz eğitimciler test kitabından ziyade kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Çok okuyan öğrencilerimiz çok daha başarılı oluyorlar.  Zor bir zamandan geçiyoruz. Pandemi süreci devam ediyor. Pazartesi günü de inşallah okullarımızı ana sınıfı ve birinci sınıflardan başlamak üzere seyreltilmiş sınıflarda kontrollü bir şekilde öğrencilerimizle yüz yüze buluşmayı gerçekleştirmiş olacağız. Ümit ve temenni ediyoruz ki bu süreç sağlıklı bir şekilde yürüdüğünde ilimizdeki yaklaşık 300 bin öğrenci öğretmenlerimizle buluşsun istiyoruz. Ama ilk planda ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerimiz öğretmenlerimizle buluşmuş olacak. Kitaplarımız bu proje kapsamında öğrencilerimize ulaştırılacak. Öğrencilerimiz uzaktan eğitim sistemi içerisinde gerek evlerinde gerekse de ilerleyen zaman diliminde yüz yüze buluşma imkânı olursa da okullarımızda öğretmenlerimizin himayesinde bu proje devam etmiş olacak. Proje başladığı günden itibaren maddi-manevi destek veren ve ciddi bir katkı sağlayan Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyoruz. Eğitime yapılan yatırım hiç zayi olmaz.”

(Haber: Abdulsamet İspir, Yunus Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz