Gelecek nesillerin eğitim hayatına katkı sağlamaya yönelik projeler gerçekleştiren Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Onikişubat Belediyesi, hem öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak hem de ailelerin bir nebzede olsa yükünü hafifletme ve ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla öğrencileri eğitim ve öğretimin ilk gününde yalnız bırakmayarak kırtasiye malzemesi ve çanta dağıtımı gerçekleştirdi. “Kitaplar Devletten, Kırtasiye ve Çantalar Onikişubat Belediyemizden” sloganıyla başlatılan proje kapsamında bugüne kadar içerisinde kırtasiyelik ürünlerin yer aldığı tam 85 bin adet çanta dağıtılırken, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı içinde 10 bin adet çanta dağıtımı yapıldı. Çantaların temsili olarak dağıtımı Serintepe Mahallesi’nde bulunan Ali Sezai Efendi İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Programa; Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat İlçe Mili Eğitim Müdürü Enver Gökşen, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve veliler katılırken, çocuklara hediye çantaları bizzat protokol tarafından dağıtıldı.

15 parçadan oluşan kırtasiye setinin içerisinde öğrencilerin temel ihtiyaçları olan; okul çantası ve beslenme çantası, kalem, defter, boya takımları, silgi, kalemtıraş, abaküs, cetvel, matara ve kalemlik bulunuyor. Ayrıca kız ve erkek öğrenciler için farklı renklerde tasarlanan okul çantaları öğrencilerin sağlığı da gözetilerek ortopedik olarak üretildi.

KEÇELİ: ONİKİŞUBAT BELEDİYEMİZİN EĞİTİME VERDİĞİ ÖNEMİ BİLİYORUZ
Programda konuşan Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, şunları söyledi: “Geçen hafta itibariyle okullarımızı açtık. Okullarımızda her türlü tedbiri alıyoruz. Çocuklarımız çok iyi bir seviyede kurallara uyuyorlar. Bu anlamda inşallah hayırlı ve sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı olması temennisinde bulunuyorum. İnşallah yıl sonuna kadar okullarımızı hiç kapatmadan eğitime devam edebilmeyi umut ediyoruz. Onikişubat Belediyemizin eğitime verdiği önemi biliyoruz. Belediyecilik sadece yol yapmak, bina yapmaktan oluşmuyor. İnsana yatırım       belki de yatırımların en değerlisidir. Sağ olsun Onikişubat Belediye Başkanımızda bu bilinçle hareket ediyor. Bugünde burada çocuklarımıza kırtasiye malzemelerinden oluşan bir eğitim materyali hediyesinde bulunduk. İnşallah tüm belediyelerimizde eğitime olan katkının devam etmesini temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

MAHÇİÇEK: İYİ YETİŞMİŞ İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları kaydetti: “Bir şeyin farkındayız. Fiziki olarak her şeyi yapabilirsiniz ama oraları yönetecek, memleketi daha iyi noktalara taşıyacak, iyi yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Bunun ilk basamağı da okullarımız. Onikişubat Belediyesi olarak bugüne kadar 7 tane okul yaptık. Kültür evleri yaptık. Havuzlar yaptık. Bunun yanında her yıl okullar açılırken en azından ihtiyaç sahibi ailelerimizin küçükte olsa ihtiyaçlarını karşılamak bakımından içinde kırtasiye ürünleri olan çantalar dağıtıyoruz.

“BUGÜNE KADAR 85 BİN ÇANTA DAĞITTIK”
Onikişubat Belediyesi bugüne kadar 85 bin çanta dağıttı. Geçen yıl pandemi dolayısıyla herhangi bir dağıtımımız olmadı ama bu yıl tekrar başladık. Bu yılda 10 binin üzerinde çanta dağıttık. Ekinözü, Çağlayancerit, Nurhak’taki okullarımıza çanta gönderdik. Dolayısıyla okulların açılışında çam sakızı, çoban armağanı çantalarımızı çocuklarımıza temin edip, onlara ulaştırdık. Bugünde Serintepe Mahallemizde Ali Sezai Efendi İlkokulumuzda çocuklarımıza çantalarını dağıttık. Eğitimle ilgili çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecek. İnşallah gelecek nesillerimizin daha iyi yetişmesi için Onikişubat Belediyesi olarak bütün imkânlarımıza gayret göstereceğiz. Ben bu eğitim yılının çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim çalışmalarımızda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

KARA: EĞİTİME HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEK BİZİM ÜZERİMİZE VAZİFEDİR
AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ise, “Onikişubat Belediyemizin eğitim alanına çok büyük katkıları oldu. Bugünde Ali Sezai Efendi İlkokulunda öğrencilerimizle bir araya gelmek suretiyle hem onların bir halini hatırını sorduk hem muhabbet ettik hem de geleceğimiz olan yavrularımızın geleceğe daha iyi hazırlanmaları noktasında belediyemizin hazırladığı kırtasiye ürünleri olan çantaları dağıttık. Çıkışta aileleri ile konuştuk. Onikişubat Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hem bugünkü hem de bundan önceki eğitim-öğretime verdiği desteklerin tamamı açısından kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Eğitime her türlü desteği vermek bizim üzerimize vazifedir. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz