Geçtiğimiz yıl Onikişubat Belediyesi ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan ve bir milleti diğer milletlerden ayıran en önemli faktörlerden biri olan kültürün, gençlerin zihninde yer almasının yanı sıra geleceğe daha sağlıklı taşınmasının amaçlandığı Kültürünü Keşfet: Bilgi ve Kültür Yarışması, bu yıl da tüm hızıyla devam ediyor. Fiziki ve teknik belediyeciliğin yanı sıra eğitim faaliyetleriyle de öne çıkan Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde başlattığı birbirinden önemli projeleri aralıksız sürdürüyor. Özellikle ilçenin bütün mahallelerine Bilgi ve Kültür Evi açarak, kırsal alanda kalan gençlerin bilgiye daha kolay ulaşmasını sağlayan Onikişubat Belediyesi, öğrencilere dağıttığı kitaplarla da gönülleri fethediyor. Bilgi ve Kültür Ev’lerini kitaplarla doldurmasının yanında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle okullarda bulunan öğrencilere de kitaplar dağıtan Onikişubat Belediyesi, dağıttığı kitapların meyvelerini de topluyor. Kahramanmaraş’ın değerlerini gençlere öğretmenin yanı sıra öğrencilerin kültür seviyesini ölçmek ve onları bilinçlendirmek amacıyla Onikişubat Belediyesi ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde geçtiğimiz yıl başlatılan ve okullar tarafından da büyük ilgi gören ‘Kültürünü Keşfet: Bilgi ve Kültür Yarışması’nın 2.’sinin startı geçtiğimiz günlerde verilmişti.

ŞEHİT EROL OLÇOK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YARI FİNALDE!

Bilgi ve Kültür Yarışması’nın 5. turu ise 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ın kültürü, tarihi, coğrafyası, el sanatları, spor, yiyecek ve içecek kültürü hakkında soruların öğrencilere yöneltildiği yarışmaya, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz, çok sayıda öğrenci ve öğretmenler katıldı.

5. turun birinci oturumunda Akdeniz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Çok Programlı Anadolu Lisesi, Beyza Fen Lisesi, Abdullah Çinkay Anadolu Lisesi ve Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi yarıştı. 5. Tur’un birinci oturumunda Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi 110, ikinci oturumunda ise Atatürk Anadolu Lisesi 120 puanla birinci olarak yarı finale yükselmeye hak kazandı.

BİR KAZANAN OLACAKTI O DA BİZ OLDUK”

5. turun ilk oturumunu birinci olarak tamamlayan Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat Oral, “Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 9. Sınıf öğrencisiyim. Yarışmayı kazandığımız için çok mutluyuz. Nurgül hocama, müdürlerimize, müdür yardımcılarımıza ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan diğer arkadaşlarım da başarılı bir yarışma gerçekleştirdiler, onları da tebrik ediyorum. Kahramanmaraş kültüründen ağırlıklı soruları yanıtladık, bizlere çok güzel bilgiler kazandırdı. Tabi ki yarışmanın bir kazananı olacaktı, o da biz olduk. Onikişubat Belediyesine böyle güzel bir organizasyonu düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’LA İLGİLİ ÖNEMLİ ŞEYLER ÖĞRENDİK”

Birinci olan öğrencilerden Numan Çapar da yaptığı konuşmada, yarışma vesilesiyle önemli bilgiler kazandıklarını dile getirerek, “Ben de Erol Olçok Anadolu Lisesi’nde 10. Sınıf öğrencisiyim. Öncelikle Nurgül hocamıza, sonrasında da bizleri yarışmaya çalıştıran tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu yarışma vesilesiyle çok güzel bilgiler kazandık, Kahramanmaraş’la ilgili bilmediğimiz birçok şeyi öğrendik. Bizlere bu fırsatı veren Onikişubat Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FİNAL 27 ARALIK’DA!

Yarışmayı düzenlemesi nedeniyle Onikişubat Belediyesi’ne teşekkür eden öğrencilerden Osman Arslanyürek ise, “Arkadaşlarım gibi ben de ilk olarak Nurgül hocama ve diğer öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bizleri bu yarışmaya güzel bir şekilde hazırladılar ve biz de yarışmaya birincilikle başladık. Onikişubat Belediyesi’ne kültürümüzü öğrenmemiz noktasında başlattığı bu yarışma sebebiyle teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

50 Lisenin katılımıyla gerçekleşen Kültürünü Keşfet Bilgi ve Kültür Yarışması kapsamında okullar 5’er gruplara ayrılarak yarışmaya devam edecek. Toplamda 10 grubun yer aldığı yarışmada her gruptan seçilen toplamda 4 okul finale yükselip, yarışmaya hak kazanacak.

Elemeler neticesinde yarı finalde yer alacak okullar 21 Aralık 2018 Cuma günü bilgilerini yarıştırmalarının ardından finale yükselmeye hak kazanacak.

27 Aralık Perşembe günü saat 14.00’te, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde final gerçekleşecek.

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz