Fiziki, teknik ve sosyal belediyeciliğin yanı sıra eğitime yaptığı yatırımlarla da adından söz ettiren Onikişubat Belediyesi, başarılı çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor. Her geçen gün yeni bir yatırımın temelini atan, çalışmalarını tamamladığı projeleri de hızlı bir şekilde halkın hizmetine sunan Onikişubat Belediyesi, kent eğitimine damga vuran yatırımlarını sürdürüyor. İlçenin her alanında inşa ettiği Bilgi ve Kültür Evleri ile Sosyal Etkinlik Merkezleri’nin kapılarını öğrencilere tamamen ücretsiz bir şekilde açan Onikişubat Belediyesi, inşa ettiği okul ve yurtlarla da özellikle kırsal mahallelerdeki öğrencilerin geleceğe daha güçlü hazırlanmasına yardımcı oluyor. Bu kapsamda Onikişubat Belediyesi, bölgede eksikliği hissedilen Tekir Mahallesi’ne İmam Hatip Ortaokulu ve lise binası kazandırılması için harekete geçti. Tekir Mahallesine yapılacak olan İmam Hatip Ortaokulu ve lisesi için Kahramanmaraş Valiliği’nde Vali Ömer Faruk Coşkun, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman’ın katılımıyla protokol imzalandı.

“EĞİTİME VERMİŞ OLDUĞU DESTEKTEN DOLAYI HANEFİ MAHÇİÇEK’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gerçekleştirilen protokolde konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, okulun 2 bin 325 metrekare kullanım alanı olduğunu belirterek şunları söyledi: Toplam 419 öğrenci kapasiteli, 25 öğrencilik resim ve müzik dersliği olan 30 öğrencilik laboratuvar olan ve 125 metrekarelikte çok amaçlı salonu olan okulumuzu inşallah bu eğitim-öğretim yılına yetiştirmeye çalışacağız. Şu an inşaatı devam ediyor. KDV Yaklaşık ile toplam 5 milyon 113 bin TL maliyeti olan bir okul. Tekirde yapılıyor. Hem Lisesi hem de İmam Hatip Ortaokulu olarak İnşallah eğitim verecek. Eğitime vermiş olduğu destekten dolayı Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e çok teşekkür ediyorum. Okulumuzun öğrencilerimiz ve ilimiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

“EĞİTİME AYIRDIĞIMIZ KAYNAK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Eğitime ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise, “Onikişubat Belediyesi olarak yaptığımız hizmetler ve yatırımlar içerisinde eğitime ayırdığımız kaynak her şeyden önemli. Çünkü eğitime yapacağımız harcamalar bu ülkenin geleceğine yapılan harcamalar. Dolayısıyla bu ülkenin gelişmesi, büyümesi, ayakta kalması iyi yetişmiş, ülkesine milletine, manevi değerlerine bağlı yeni nesillerle inşallah mümkün olacak. Onikişubat Belediyesi olarak bugüne kadar 6 tane okul yaptık bu 7.’si. Biz buraya sadece ortaokul yaptıracaktık İl Milli Eğitim Müdürlüğü bize ‘Başkanım bunu bir kat daha arttırıp lise ilave edelim’ dediler. Biz de ‘Tabii ki’ dedik. Bir kat daha ilave ettik. Yani Tekir’deki İmam Hatip Ortaokulumuz ve lisemiz ikisi bir arada olacak. Bu bize hem oradaki çocuklarımız kendi beldelerinde okumalarını temin ediyor, hem de Milli Eğitim Müdürlüğümüzü taşıma sıkıntısından böylelikle kurtarmış oluyoruz. Tabiri yerindeyse eğitimi çocukların ayağına götürüyoruz. Biliyorsunuz biz Dowm Sendromlu çocuklarımız için rehabilitasyon merkezi yaptık şimdi de otistik çocuklarımız için yapacağız. Onun projesi üzerine çalışıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle istişare ederek bir okul daha yapacağız ama bunun kız olmasını istiyoruz. Bilindiği üzere proje okullarının çoğunluğu erkek çocukları için. Bu defa da kız çocukları için bir proje okul yapmak istiyoruz. Eğitim için Onikişubat Belediyesi mümkün mertebe daha çok imkân sağlayacak, daha çok çocuklarımızın okumasına imkân sağlayacak. Ben Tekir’deki okulumuzun Tekir’deki öğrencilerimize ve Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi

“AYAĞIMIN TOZUYLA BANA GÜZEL BİR JEST YAPTINIZ”

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yusuf Kahraman da şunları söyledi: “Yeni göreve başladığım bu güzel ilimizde ayağımın tozuyla bana da bu protokolü imzalamak suretiyle güzel bir jest yaptınız. Çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu aşamaya getirilmesi dolayısıyla bir önceki İl Milli Eğitim Müdürümüze de fedakârlıkları, çalışmaları, gayretleri dolayısıyla canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizim okullarımızın çoğu bakanlığımız merkezi bütçeden yapılmakla beraber asıl güzel olan kısmı yerel imkânlarla yapılması. Dolayısıyla bu anlamda belediye başkanlarımız, hassaten Hanefi Mahçiçek Başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Rabbim hayırlara vesile eylesin. Tekrar Hanefi Başkanıma Sayın Valimin şahsında teşekkür ediyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz