Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan YGS Deneme Sınavı’nda okullarında dereceye girerek Çanakkale gezisi ile ödüllendirilen öğrenciler Çanakkale’den döndü. Üç kafile olarak gönderilen toplam 114 öğrenci, ilk önce uçakla İstanbul’a oradan da Çanakkale’ye gitti.
 
ÖNCE İSTANBUL GEZİSİ SONRA ÇANAKKALE
Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencileri Çanakkale Gezisi ile ödüllendirdiği ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ: “Üç kafile halinde gönderdiğimiz öğrencilerimiz uçakla İstanbul’a indiler. İstanbul’da Panorama 1453 Müzesi ve Eyüp Sultan’ı gezdiler. Daha sonra ise Çanakkale’ye geçtiler.
Çanakkale’de ise Truva Atı, Aynalı Çarşı, Nusret Mayın Gemisi, Seddülbahir, Conkbayır gibi Çanakkale Savaşlarının cereyan ettiği yerleri gezip gördüler. Tarih kitaplarında okudukları Çanakkale Savaşları’nın meydana geldiği yerleri bir de canlı olarak görme fırsatını yakaladılar.
İlk kafilemiz 28 Mart’ta ikinci kafile 30 Mart’ta üçüncü kafile ise 1 Nisan’da Çanakkale gezisi için İstanbul’a uçtular.
Yanlarında iki tane Milli Eğitim’den iki tane de Büyükşehir Belediyesi yetkilisi olmak üzere dört görevli ile Çanakkale gezisine katılan öğrencilerimiz evlerine mutlu döndüler” diye konuştu.

HER TÜRK GENCİNİN GÖRMESİ GEREK
Çanakkale gezisinden oldukça etkilendiklerini ifade eden öğrenciler, kendileri için LYS öncesi adeta bir moral depoladıklarını ve her Türk gencinin mutlaka Çanakkale’yi görmesi gerektiğini ifade ederek, gezisinin düzenlenmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz