Uluslararası bir proje olan “What does it do?” (Ne işe yarar?) projesi ile Türkiye’den ve Avrupa’dan 12 öğretmenle 4-11 yaş grubu öğrencilere okulda öğrendikleri bilgileri gerçek hayatta uygulamaya yönelik düşünme ve araştırma uygulamaları yapılıyor. Ekim ayı ortalarında yüz yüze eğitimle başlayan proje online olarak Aralık ayı sonuna kadar devam etti.  Öğrenciler her zaman eğitim hayatlarında okulda öğrendikleri bilgilere bu ne işe yarayacak diye düşünüp dile getirmeleri ve okulda öğrenilen bilgileri gereksiz görüp öğrenme isteklerini köreltmelerini engellenmesi hedefleniyor.

PROJEDE DERSLERİN GERÇEK HAYATTA NELERE YARADIĞI GÖSTERİLİYOR

Proje sorumlu öğretmenlerinden Nurgül Doğan, projenin amacı ve detayları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Doğan, “Proje sürecinde öğrenciler matematik, fen, sanat ve teknoloji alanlarında bilgi ve beceri temelli birçok etkinlikler gerçekleştirdiler. “Matematik ne işe yarar? ”diyerek sayıların günlük yaşamımızda nerelerde karşımıza çıktığını farkına varmalarını sağlandı. “Fen ne işe yarar?” diyerek deneyler yaptılar. Bilimi nerede kullandığımızın farkına vardılar. “Sanat ne işe yarar? “ diyerek atık malzemelerden sanat etkinliği yaptılar. Geri dönüşümün farkına vardılar. “Teknoloji Ne İşe Yarar?” diyerek teknolojinin günlük yaşamımızda bize sağladığı faydaların farkına vardılar. Aynı zamanda tasarrufu öğrendiler. Okul Dışarda Günü, Kodlama Haftası etkinlikleri, Origami Günü etkinlikleri, Çocuk Hakları Günü etkinlikleri ve3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri yapıldı.

ÖĞRENCİLERE ÇOK BOYUTLU DÜŞÜNME BECERİSİ KAZANDIRILDI

Projedeki öğretmen arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz ortak çalışma ile ortaya çok güzel etkili, verimli kaliteli etkinlikler sergiledik. Projemiz çok keyifli ve eğlenceli bir proje idi. Projemizde önemli günlere ve sosyal aktivitelere de yer verildi.    Projemizin amacı; öğrencilere, öğrendikleri bilgileri günlük yaşamlarında nerede ve ne zaman kullandıklarının farkına varmalarını sağlamaktı. Ayrıca öğrencilerimize algılama, çok boyutlu düşünme, analiz etme ve sonuca ulaşma becerisini kazandırmaktı” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİ BİR ÜST OKULA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAMAYI HEDEFLİYORUZ’

Projenin destekçilerinden Okul Müdürü Ahmet Altunyıldız ise  Projenin üç aydır devam ettiğini ve başarılı bir şekilde bitirildiğini belirterek şöyle devam etti:  “Okulda eğitim gören öğrencileri bir üst okul olan orta okula en iyi şekilde hazırlamayı ve öğrencilerin insani ilişkilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu yüzden de öğretmenler tarafından sık sık proje ve etkinlikler düzenliyor. Nurgül Doğan öğretmenimizin yürüttüğü proje ile de öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri yaşamlarında kullanmayı öğrenmeleri sağlandı. Öğrencilerimizi insani değerlere sahip bireyler olarak iyi insan olmaları için çaba sarf ediyoruz.  Proje koordinatörümüz Nurgül DOĞAN öğretmenimiz olmak üzere projeye katkı sağlayan tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum.”

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz