Edebiyatın başkenti olarak bilinen Kahramanmaraş’ta adını büyük şairden alan Cahit Zarifoğlu İlkokulu, ‘Şiir Dinletisi Etkinliği’nin bu yıl 6.’sını düzenledi. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, başta Sezai Karakoç’un şiirleri olmak üzere birçok şairin şiirlerini yorumladı. Okul idaresi ve öğretmenlerin yanı sıra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Yusuf Ergen, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Ataş, Halil Akyürek ve Şerif Irmak ile velilerin katıldığı etkinlikte öğrenciler; jest, mimik ve tonlamalarıyla dinleyicilere okudukları şiirleri adeta hissettirdi. Öğrencilerin performansı salondan büyük alkış alırken program sonunda ise şiir okuyan öğrencilere plaket takdim edildi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ GÜZEL BİR PERFORMANS SERGİLEDİ”

Geleneksel hale getirdikleri etkinliğe ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Nurullah Cavlı, “Okulumuza ismini veren büyük şair Cahit Zarifoğlu anısına her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz şiir okuma etkinliklerinin bu yıl 6.’sını icra ettik. 4. Sınıflarda Sezai Karakoç şiirleri okundu. 3. Sınıflarımızda da serbest konulu şiirler icra edildi. Öğrencilerimiz güzel bir performans sergiledi. Onları ve öğretmen arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.

Bu arada, gerçekleştirilen etkinlikte 3. Sınıf öğrencilerinden Nevruz Yaren Güç; ‘Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman’ şiirini, Arefe Köse; ‘Gülü İncitme Gönül’ şiirini, Elife Sude Uyalım; ‘Desem ki’ şiirini, Zümra Gül; ‘Etme’ şiirini, Hande Bozduman ise ‘Her Şey Sende Gizli’ şiirini, Zeynep Havva Açıkgöz; Kurtuluş Destanı şirini, Melike Yılmaz; ‘Bana Bir Bayram verin’ şiirini, Muhammed Talha Kanadıkırık; ‘Cuma ve Bayram’ şiirini, Onur Alp Özyurt; ‘Bir Adın Kalmalı’ şiirini okurken, 4. Sınıf öğrencilerinden ise Bahar Nur General; ‘Anneler ve Çocuk’ şiirini, Ecrin Nisan Gözübüyük; ‘Doğum’ şiirini, Meriç Elif Kaptanoğlu; ‘Veda’ şiirini, İbrahim Ethem Akgünlü; ‘Sürgün Ülke’ şiirini, Oğuz Eren Kar/Esila Bahar Öz; ‘Ödünç Gece’ şiirini, Abdurrahman Şahan; ‘Bahçe Görmüş Çocukların’ şiirini, Selahattin Soğukpınar; Çocukluğumuz şiirini, Havva Dilşat Akçay; ‘Batış’ şiirini yorumladı.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz