Üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağının duyurulmasıyla birlikte Türkiye genelinde kiralık evlerde fahiş fiyat artışları yaşanmış ardından özel yurtların fiyatları da hızla artmıştı. Devlet yurtlarına yerleşemeyen, özel yurtlara ve fahiş kiralara gücü yetmeyen öğrencilerin ise seslerini duyurabilmek için geceleri sokakta yatmaya başlaması gündem olmuştu. Ortaya çıkan yurt yetersizliği tartışmalarının ardından Kahramanmaraş’taki durumu Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’a sorduk. Yurtlar ve kapasitelerinin yanı sıra yeni projeler hakkında bilgiler veren Boz, Kahramanmaraş’ta yurt sorununun olmadığını söyledi. Şu anda Kahramanmaraş merkezde 2’si kız olmak üzere 3 tane KYK yurdu olduğunu ifade eden Boz, yaklaşık 3 ay içerisinde kente yeni bir yurt daha kazandıracaklarını söyledi. Yeni yurdun açılmasıyla birlikte yedekte dahi öğrenci kalmayacağını kaydeden Boz, yurt fiyatlarının ise çok makul olduğuna dikkat çekerek, “275 liradan 450 liraya kadar bizde yurt ücretleri var. Dolayısıyla piyasaya göre bizim fiyatlarımız gayet uygun” dedi.

“3 AY İÇERİSİNDE YENİ YURDUMUZU AÇACAĞIZ”

Boz, konuyla ilgili konuşmasında şunları söyledi: “Kahramanmaraş Merkezde bizim Sütçü İmam ve Avşar olmak üzere 2 kız yurdumuz. Sütçü İmam’ın kapasitesi 2 bin 420 Avşar Yurdumuzun kapasitesi bin 4 kişilik. Birde Karacasu’da bin 79 kapasiteli erkek yurdumuz var. Bu yurtlarımızın tamamına ilave olarak bizim şu anda tahmini olarak Kasım ayına doğru açacağımız 2 bin 74 kapasiteli yeni bir yurdumuz daha var. Biz bu yurdumuzu da açtığımız zaman Kahramanmaraş’ta bize başvurup da boşta kalan öğrencimiz kalmayacak. Şu aşamada yedek alımlar kapsamında bu ayın 20’sinde alımlar gerçekleştirildi. Bugün tekrar yedekten bir alım daha oldu. 27 Eylül’de de tekrardan yedeklerde alım olacak. Bu sayılarda yurda gelip beğenmeyen ya da kaydını yaptırmayan öğrencilerin yerine biz yedek öğrencileri alıyoruz. Şu anda bizde kriz ortamı olacak şekilde bir yurt sorunumuz ilimizde çok şükür yok. Bu hususta da eğer talep olunması durumunda biz öğrencilerimizi elimizden geldiğince mağdur etmemeye çalışıyoruz. Bizde kaydı yoksa denetimi bize bağlı diğer Yüksek Öğretim Kurumlarına bağlı yurtlara da elimizden geldiğince yönlendiriyoruz. Yine Büyükşehir Belediyesiyle talep olması halinde de bir çalışmamız yürüyor. Bu daha netleşmedi. Ama şunu söyleyeyim yaklaşık 3 ay içerisinde yeni yurdumuzu açtığımız vakit yedekte öğrenci kalmayacak. İnşallah hepsinin bütün ihtiyaçlarını karşılamış olacağız.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE MAĞDUR ETMEMEYE GAYRET EDİYORUZ”

Bakanlığımızın belirlemiş olduğu ücretler skalamız şu şekilde: 275 liradan 450 liraya kadar bizde yurt ücretleri var. Dolayısıyla piyasaya göre bizim fiyatlarımız gayet uygun. Çünkü öğrencilerimiz çok nezih bir ortamda kalıyor, yemeklerinden internet hizmetlerine kadar kişisel ihtiyaçlarını görebilecekleri imkânlara varanlara kadar her türlü imkânlarımız mevcut. Biz müracaat eden öğrencilerimizin sıralamaya göre elimizden geldiğince mağdur etmemeye gayret ediyoruz. Öğrencilerimiz bizimle irtibat kurduklarında gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. Bütün yurt idarecilerimiz bunlarla alakalı gereken özveriyi gösteriyorlar, Bir problem olduğunda biz anında çözüm üretiriz İnşallah.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz