Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından öğrencileri desteklemek hem de ülke genelinde akademik başarının artırılmasını sağlamak amacıyla hızarlanan ünite tekrar testleri, çalışma fasikülleri ve beceri temelli soru kitapları 81 ilde öğrencilerin kullanımına sunuluyor. Bu çerçevede Kahramanmaraş’ta 5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrenciler için hazırlanan 9 çeşit ve toplamda 55 bin adet kitap, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda koronavirüs tedbirleri kapsamı gerçekleşene törenle İlçe Müdürlerine teslim edilerek, okul müdürlükleri vasıtasıyla öğrencilere ulaştırılacak. Kitaplar, internet erişimi, tablet ya da bilgisayarı olmayan ihtiyaç sahibi öğrenciler öncelikli olmak üzere ücretsiz olarak dağıtılacak.

“BÜTÜN ÇIKIŞ KAPILARINI AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerinin katılım gösterdiği törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: Koranavirüs salgını sebebiyle eğitim-öğretimin daha sağlıklı ve verimli sonuçlar elde edilebilmesi için alternatif bütün yolları deniyoruz, bütün çıkış kapılarını açmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Bakanlığımızın Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz öğrencilerimizin okullardan sınıflardan uzak kaldığı bu dönemde hem sınava hazırlanan öğrencilerimiz hazırlanacakları sınavlara hem de normal seyrinde eğitimlerini alan öğrencilerimiz de eğitim-öğretimlerini takviye etmek, okuyacakları kitapların bir kısmını dijital ortamda, bir kısmını da doğrudan kitaplardan bilgileri temin etmek üzere destek mahiyetinde dökümanlar hazırlanıyor, sınavlar yapıyorlar. Özellikle Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün son yıllarda yapmış olduğu çalışmalar hepimizi rahatlatıyor ve memnun ediyor. Çünkü oldukça kapsamlı bir şekilde çalışmalar yapılıyor, çeşitliliği artıyor ve öğrencilerimizin tamda ihtiyaç duyduğu konularla ilgili sorular, dökümanlar, fasiküller, kitapçık halinde ya da fasikül halinde hem bir kısmı kitap halinde bir kısmı da dijital halde öğrencilerimizin hizmetine sunuluyor.

“OKUL MÜDÜRLÜKLERİMİZ VASITASIYLA ÖĞRENCİLERİMİZE ULAŞTIRMIŞ OLACAKLAR

2019-2020 yıllarında bu çerçevede 2, 3 ve 4.Sınıf düzeylerinde çoktan seçmeli sorulardan oluşan çalışma soru kitapları hazırlandı ve elektronik ortamda bu kitapçıklar öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Yine 4. Sınıf düzeyinde 6 temel dersten ki bunlar; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi deslerinin tüm üniteleri kapsayacak aylık çalışma fasikülleri hazırlanıyor, her ay öğrencilerimizin istifadesine elektronik ortamada sunuluyor. Aynı şekilde 5, 6 ve 7. Sınıf düzeylerinde 6 temel ders biraz önce ifade ettiğim Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri,Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi tüm üniteleri kapsayan Beceri Temelli Soru Kitapları yayınlandı. Ki Onların bugün ilimize ulaştırılanlarını bizde İlçe Müdürlerimize takdim edeceğiz, ilçe müdürlerimiz de okul müdürlüklerimiz vasıtasıyla öğrencilerimize ulaştırmış olacaklar

“TÜM ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİN KULLANIMINA HAZIR HALE GETİRİLDİ”

Bununla beraber 5, 6, 7 ve 8. msınıf düzeylerinde 4 temel dersin tüm üniteleri için etkinlik ve çoktan seçmeli sorulardan oluşan aylık Çalışma Fasikülleri oluşturuldu. Bunlarda dijital ortamda öğrencilerimizin istifadesine sunuluyor. 8.Sınıf öğrenciler için LGS’ye yönelik beceri temelli Çalışma Soru Kitapları hazırlandı. Bunlar hem sayısal hemde sözel olmak üzere 2 kitap halinde hazırlandı, bugün bunu da İlçe Müdürlerimiz vasıtasıyla okul müdürlüklerimiz ve öğrencilerimize istifadesine sunmuş olacağız. Yine 9, 10, 11 ve 12. Sınıf düzeylerinde 9 temel dersin Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi tüm ünitelerini kapsayan Ünite Tekrar Testleri yayınlandı. Bunları da bugün öğrencilerimizin istifadesine sunmak üzere İlçe Müdürlüklerimize takdim edeceğiz. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıf düzeyleri için hazırlanan bu çalışmalar 18 çeşit kitap haline dönüştürüldü. Yani bugün yukarıda ifade etmiş olduğum çeşitlilikteki 18 çeşit kitabımızı İlkokul 1. sınıflar dışında her seviye ve kademede kitapçıklarımızı öğrencilerimizin istifadesine sunmuş olacağız. Bu kitaplar Genel Müdürlüğümüzün web sayfasında odsgm.meb.gov.tr adresi üzerinden ülkemizdeki tüm öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına hazır hale getirildi.

“55 BİN ADET KİTABIMIZI TAKTİM ETMİŞ OLACAĞIZ”

Bugün burada 5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrenciler için hazırlanan 9 çeşit ve toplamda da ilimizin için hazırlanarak Bakanlığımız tarafından gönderilmiş olan 55 bin adet kitabımızı taktim etmiş olacağız. Bu kitaplarımız internet erişimi tablet ya da bilgisayarı olmayan ihtiyaç sahibi öğrenciler öncelikli olmak üzere müdürlüğümüzce ücretsiz olarak dağıtılıcak. Bütün temennimiz şu virüslü günlerin saatlerin biran önce bitmesi geçmesi ve hep beraber arzuladığımız okullarımızın cıvıl cıvıl olması. Okullarımıza can gelmesini bekliyoruz, çünkü öğrenciler, çocuklarımız okullarımızı canlandırıyor, bizi de heyecanlandırıyor. İnşallah o günleri de yakalamış oluruz diye temenni ediyoruz.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz