Özellikle Ankara’da eğitim gören Kahramanmaraşlı çocukların en büyük destekçisi olan, aynı zamanda Ankara’daki Kahramanmaraşlıların buluşma adresi konumunda bulunan Kahramanmaraş Eğitim Vakfı (KEV), başarılı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kuruluş amacının Kahramanmaraşlı olup da Ankara’da eğitim gören fakat maddi gücü yetmeyen ve bu alanda her türlü ilgi ve yardım görmeye değer gençlerin sağlıklı bir şekilde okumasını sağlamak olan KEV, bu alanda büyük bir açığı kapatıyor. Sosyal adaletin gerçekleşmesini sağlayacak tedbirlerin başında gelen fırsat eşitliğinin sağlanması için Kahramanmaraşlı öğrencilerinin eğitim imkanlarını yükseltmeyi hedefleyen KEV, aynı zamanda hemşerilik ruhunu Ankara’da canlı tutuyor. KEV’in başarılı çalışmalarını uzun yıllardır başkanlığını yapan Mahmut Bayazıt gazetemize anlattı. Kahramanmaraş’ın Ankara’daki turizm elçileri olarak görev yaptıklarını anlatan Bayazıt, en büyük amaçlarının Kahramanmaraşlı öğrencilere sahip çıkmak olduğunu söyledi.

“HEMŞERİLİK RUHUNU CANLI TUTUYORUZ”

Ankara’da Kahramanmaraşlıların hemşerilik ruhunu canlı tutmak adına çalıştıklarına dikkat çeken Mahmut Bayazıt, “Biz Ankara’da Kahramanmaraş Eğitim Vakfı olarak hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini tesis etmek, sosyal dayanışmayı sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Bunun yanında ilimizden gelen ihtiyaç sahibi 100 civarında öğrencilerimize karşılıksız burs ödemekteyiz. Ayrıca bu 250-300 çocuğumuza sağ olsun Piserro Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Kısakürek’in destekleriyle giyim yardımı yapmaktayız. Yine öğrencilerimizi belli bir restoranda toplayarak birbirleri ile tanışıp kaynaşmalarını sağlıyoruz, yeme ve içmenin dışında hemşerilik ruhunu canlı tutmaya çalışmaktayız. Ayrıca ilimizin tarihsel, kültürel değerlerini araştırıyoruz, ön plana çıkarıyoruz. Bununla ilgili çeşitli raporlar hazırlayarak ilgili yerlere takdim etmekteyiz. En son ilimizin eğitim konusuyla ilgili bir rapor hazırlayarak Milli Eğitim Bakanlığı’na takdim etmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

“KUŞLUK YEMEĞİYLE BİRLİKTE OLUYORUZ”

Kahramanmaraş Eğitim Vakfı olarak çeşitli sosyal aktiviteler düzenlediklerini anlatan Bayazıt, “Bunun yanında Ramazan aylarında iki defa iftar verdik, piknikler düzenlemekteyiz. Her ayın ilk Pazar günü belli bir restoranda 2 bin 500 hemşerimizi kuşluk yemeği adıyla bir araya getiriyoruz. Bu kuşluk yemeğinin birçok faydasını görüyoruz. Büyük kentlerde ziyaretler, temaslar çok zor ve müşkülat teşkil ettiğinden her ayın ilk Pazar günü tüm hemşerilerimizle belli bir yerde toplanıyoruz. İyi gününde, kötü gününde birbirimizden haberdar oluyoruz ve bu da bizi çok mutlu ediyor” dedi.

“12 ŞUBAT’TA ANKARA’DA TÖREN YAPIYORUZ”

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 12 Şubat’ı Ankara’da da törenlerle kutladıklarına değinen Bayazıt, “Bunun yanında biz her sene ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 12 Şubat’ta Anıtkabir’de güzel bir tören yapıyoruz, anı defterine duygu ve düşüncelerimizi aktarıyoruz. Aynı gün Hacı Bayram’da şehit ve gazilerimizin ruhu için mevlit okuturuz. O günün anısına 12 Şubat’ta Edik isimli bir dergi yayınlarız bu ücretsiz olarak Kahramanmaraş’ta 10 bin adet olarak dağıtımı yapılmaktadır. Her sene 12 Şubat’ta bu dergimizin dağıtımını yapmaktayız. Ayrıca Kahramanmaraş’ta bizim şubemizi açtık. Çünkü vakıf olarak 92 tane mütevelli heyeti üyemiz var, bunun 22 tanesi Kahramanmaraş’ta ikamet etmektedir” şeklinde konuştu.

“İLİMİZİN TURİZM ELÇİLERİYİZ”

Kahramanmaraş’lıların Ankara’daki temsilcileri ve turizm elçileri olduklarını dile getiren Bayazıt, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bir de vakfımızın ayaklarının güçlü olması lazım. Bunun için Kahramanmaraş bağlantımızın çok güçlü olduğuna inanıyorum. Tabi Kahramanmaraş’taki hayırseverlerin, iş adamlarımızın vakfımıza daha fazla destek vermelerini bekleriz. Çünkü bizler Ankara’da aynı zamanda ilimizin temsilcileriyiz, turizm elçileriyiz. Bunun için de güçlü olmak zorundayız. Biz Kahramanmaraş’ta çeşitli etkinlikler yaptık, geçen sene sağ olsun Aksu TV’nin de katılımıyla Başkonuş’ta bir çalıştay gerçekleştirdik. O çalıştayın neticelerini de görüyoruz. Çeşitli paneller, sempozyumlar düzenlemek üzereyiz” ifadelerini kullandı.

“İŞ ADAMLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Kahramanmaraşlı iş adamlarının öğrenciler yararına faaliyet gösteren STK ve vakıflara destek vermeleri gerektiğini belirten Bayazıt, “Tüm Kahramanmaraşlıların bizim gibi sivil toplum örgütlerine destek vermelerini bekliyorum. Özellikle vakıf statüsünde olan vakıflarımızın bir hayır kurulu olduğunu ve Kahramanmaraş’ın çocuklarının çok iyi eğitim görmelerinin yanı sıra iyi bir öğretim dönemi geçirmeleri için bizlere destek vermeleri lazım. Bu desteği de sağ olsun iş adamlarımız vermeye çalışıyor. Ben isterim ki vakıf kanalıyla Kahramanmaraşlı çocuklarımız en iyi şekilde giyinsin, en iyi okullarda okusun, cebinde para eksik olmasın, maddi sıkıntı çekmesin. Bunun için de biz aracıyız, aracılık yapıyoruz, destek veriyoruz. 102 çocuğa burs vermek çok kolay bir şey değil. Mütevelli heyetimiz olarak emekli insanlarız, bir iki çocuğa burs vermeye çalışıyoruz. Ama isterim ki bizim bine yakın Kahramanmaraş’ta müteşebbislerimizin olduğunu duyuyoruz, ikişer çocuğa burs verseler iki bin çocuk eder. Kahramanmaraşlı iş adamlarının bu desteği çocuklarımızdan esirgemeyeceğine inanıyorum” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz