Rapora göre, başkent Ankara birinci sırada yer alırken, İstanbul ikinci, İzmir üçüncü sırada yer aldı. Muğla, Çanakkale, Eskişehir, Tunceli, Kocaeli, Yalova ve Edirne sırasıyla ilk 10’da yer alan diğer şehirler oldu. Adıyaman 81 şehir arasında son sırada yer alırken; Osmaniye, Siirt, Muş, Çorum, Şanlıurfa ve Ağrı alt sıralarda yer alan diğer şehirler oldu. İdefix Türkiye okuma endeksi; [Bir şehre son altı ayda tüm ülkede satılan kitap adedi / son altı ayda tüm ülkede satılan kitap adedi] / [Şehrin nüfusu / Türkiye Nüfusu] hesaplaması ile elde ediliyor. Elde edilen verilere göre, Kahramanmaraş’ın kitap okuma puanı 0,35 olarak yansıdı. Birinci sıradaki Ankara’nın puanı 2,02 olurken, son sıradaki Adıyaman ise 0,27 puanı oldu.

KAHRAMANMARAŞ’TA EN ÇOK YAŞAR KEMAL OKUNDU

Yayınlanan verilere göre, Kahramanmaraş’ta en fazla tercih edilen yazarlar Yaşar Kemal, Fyodor Mihayloviç Dostoyevski ve Stefan Zweig oldu. En sevilen türler ise Türk romanları, Dünya romanları ve Dünya Klasikleri oldu. Kahramanmaraş’ta en sevilen yayınevleri ise İş Bankası Kültür Yayınları, Yapı Kredi Yayınları ve Can Yayınları oldu.

KAHRAMANMARAŞ’TA SON 6 AYDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN KİTAPLAR

Kahramanmaraş’aa son 6 ayda en çok satılan 10 kitap ise; Hayati İnanç’ın kaleme aldığı Fabrika Ayarı, Yaşar Kemal’in kaleme aldığı Binboğa’lar Efsanesi, Peyami Safa’nın kaleme aldığı Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Fyodor Mihayloviç Dostoyevski’nin kaleme aldığı Suç ve Ceza, Jose Samarago’nun yazdığı Körlük, İhsan Oktay Anar’ın yazdığı Tiamat, Victor Hugo’nun yazdığı Notre Dame’ın Kamburu, Şermin Yaşar’ın yazdığı Oh Ne Ala Memleket, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun yazdığı Yaban ve Jack London’ın yazdığı Beyaz Diş oldu.

Editör: Mahmut Beyaz