Kahramanmaraş’ta devlet okullarının en büyük destekçisi olan ve eğitim seviyesinin daha da yukarılara çıkmasına büyük katkı sağlayan özel eğitim kurumları, Kahramanmaraş Tüm Özel Okullar Derneği (TÖZOKDER) çatısı altında bir araya geldi. Devlet okullarına paralel bir şekilde hizmet veren özel eğitim kurumlarının çalışmalarını desteklemek, birlik ve beraberliği sağlamak, çalışmaları daha verimli ve yararlı kılacak bilimsel, eğitici ve yönetsel önlemleri araştırmak amacıyla kurulan TÖZOKDER, Kahramanmaraş’ta daha kaliteli ve dinamik bir eğitime kavuşulması hedefiyle çalışmalarını yürütecek. Ayyıldız Eğitim Kurumları Müdürü Mehmet Gül’ün başkanlığını yaptığı TÖZOKDER, hem üyelerin tanışması hem de istişarelerde bulunmak amacıyla tanıtım toplantısı düzenledi. Dernek Başkan Yardımcısı ve Altınbilgi Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Kandemir’in ev sahipliğinde Altınbilgi Okulları’nda düzenlenen tanıtım toplantısına, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ile kent eğitimine damga vuran çok sayıda özel okullardan yöneticiler katıldı.

“HEDEFİMİZ BİRLEŞTİRİCİ BİR UNSUR OLUŞTURMAK”

Programın açılış konuşmasını Ayyıldız Eğitim Kurumları Müdürü ve Kahramanmaraş Tüm Özel Okullar Derneği (TÖZOKDER) Başkanı Mehmet Gül yaptı. Kahramanmaraş’ın eğitimine katkı sunacak önemli bir platform oluşturduklarını dile getiren Gül, “2021 Haziran ayı içerisinde eğitime gönül vermiş 5-6 kişi olarak Kahramanmaraş ili içerisinden başlayarak neler yapabilirizi konuştuğumuzda Sivil Toplum Kuruluşlarının gücüne inanan eğitimciler olarak bir dernek kurmak, en azından istişare edebileceğimiz, konuşabileceğimiz, birliktelik sağlayabileceğimiz, memleketimizin eğitimine katkı sunmak adına konuşabileceğimiz bir platform oluşturmak adına bir çalışma içerisine girdik. Derneğimizi ‘Tüm Özel Okullar Derneği’ olarak adlandırdık. Amacımız; ötekileştirmek, farklılaştırmak değil, memleketimiz içerisinde eğitime hizmet eden, tüm kurumlarda birleştirici bir unsur oluşturmaktı” şeklinde konuştu.

“ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI ÜLKEMİZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YER TUTMAKTA”

Özel eğitim kurumlarının Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta çok önemli bir yerinin olduğunu kaydeden Gül, “Yeni bir derneğiz, kurulalı 6 ay oldu. Amacımız önce Kahramanmaraş’a sonra buradan yetiştirdiğimiz insanlarla ülkemize faydalı olabilmek. Özel Eğitim Kurumları ülkemizde çok önemli bir yer tutmakta. Özellikle Kahramanmaraş eğitim alanında bu büyük eksikliği yıllardır yaşarken artık yerel müteşebbislerin de katkısıyla özel öğretimde ve yetiştirdiği öğrencilerle ciddi anlamda pay sahibi oldu” dedi.

“12 BİN 150 ÖĞRENCİ İLE KAHRAMANMARAŞ’TA EĞİTİME DESTEK VERİYORUZ”

Özel eğitim kurumlarının 12 bin 150 öğrenci ile Kahramanmaraş eğitimine destek verdiklerini anlatan Gül, “Genel bir istatistik olarak olarak bizler, Kahramanmaraş’ta ne yapıyoruz, kaç kişiyiz ya da faydamız oluyor noktasında bir bilgi paylaşımında bulunmak istersek; Okul öncesinde bin 351 öğrenci, ilkokulda 2 bin 175, ortaokulda 3 bin 116, lisede 5 bin 580 toplamda 12 bin 150 öğrenci ile biz Kahramanmaraş’ta eğitime destek veriyoruz. Devletimizin yanında önemli bir paydaşız. Bu noktada elimizden geldiğince önce özelinde kendi şehrimiz için, genelinde ülke geneli için önemli işler yaptığımızı ve bunu daha da ileriye taşıyarak, daha önemli işler yapacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN DESTEKLEYECEĞİME SÖZ VERMİŞTİM”

Programın onur konuğu olan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen de özel eğitim kurumlarının önemine değindi. Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel eğitim kurumlarıyla güçlü bir iletişime sahip olduklarını dile getiren Gökşen, “12 bin 150 tane özel öğretime giden öğrenci var. Buna resmi okullardaki öğrencileri de katarsak 130 bin civarında bir öğrenci ile Onikişubat’ta eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Özel Öğretim Kurumlarını A okulu B okulu C okulu diye hiçbir ayrım gözetmeksizin hepsini destekleyeceğime söz vermiştim. Hiç kimseyi de elimizden olan şeylerden dolayı üzmedik ama belki elimizde olmayan şeyler bir sıkıntı vermişse onunda üzerine giderek çokta Özel Öğretim Kurumlarını zor duruma düşürmedik diye ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan program, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

(Haber: Samet İspir-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz