İstanbul Büyükçekmece özel bir kolejin organize ettiği “Kazandıran Söyleşiler” adlı proğrama Afşinder davet edildi. Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç Eshab-ı Kehf hakkında öğrencilere geniş bilgiler verdi.

Gençlerin sosyal olaylara duyarlı olabilmeleri ve farklı tecrübelerden istifade edebilmelerini hedefleyen 'Kazandıran Söyleşiler' adlı projenin bu ayki konuğu Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç oldu. Program Çınar Koleji Büyükçekmece Kampüsünde gerçekleştirildi. Proğramın açılış konuşmasını yapan Rehberlik Zümre Başkanı Turan Arslan, yaptıkları çalışmaları yakınen takip ediyoruz. Böyle amacı doğrıltusunda çalışan, üreten ve toplumsal faydayı gözetleyen dernek sayısı maalesef günümüzde çok az. Afşinder de bu açıdan bir örnek teşkil etmektedir. Yaptıkları çalışmalar ile toplum üzerindeki farklı dernek algısını kırıp, istendiğinde faydalı, üreten dernek olunabileceğini bizlere gösteriyor dedi.
Afşinder Başkanı Ahmet ARDIÇ ise sahneye yöresel Kahramanmaraş kıyafetleri ile çıkıp, sözlerine, Madalyalı Şehir, Şairler Şehri, Eshab-ı Kehf Şehrinden sizlere selam getirdim diyerek başladı. Gençlere birinci bölümde Kahramanmaraş’a ait kültürel ve tarihi özellikleri anlatan ARDIÇ, ikinci bölümde ise Afşin ve Eshab-ı Kehf kıssasını görüntülü ve tiyatral gösteri eşliğinde anlattı. Afşin’in tarihi yerlerini görseller ve Aşık Mahzuni Şerif’in türküleri eşliğinde anlatırken, Eshab-ı Kehf kıssasındaki gençlerin hikayesine dikkat çekti. Bunlarda sizler gibi genç idi, zalim krala karşı bütün rahatlarından ve servetlerinden vazgeçtiler. Kur’an-ı Kerim’de yaş kuru her şeyden bahsediyor. Bu hadise o kadar kıymetli idi ki bir sureye ismi verildi. Sizlerde şimdi, yarın hem kendiniz için hem de toplum için faydalı olabilmek için bugün belli şeylerden vazgeçmeniz gerekiyor. Yarın memleket adına faydalı bireyler olabilmeniz için bugün oyunlardan, eğlencelerden fedakarlık yaparak derslerinize çalışmalısınız, dedi.
Okul öğrencilerine hazırlanan Kahramanmaraş standında şovlar eşliğinde dondurma ikram edildi. Okul Müdürü Oğuzhan Güzel, Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç ‘a günün anısına çiçek ve plaket vererek proğram sona erdi.

Haber Merkezi
Editör: Mahmut Beyaz