Geçtiğimiz haftalarda yaklaşık 4 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ta İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Mehmet Emin Akkurt’un yerine atanan Cemal Yılmaz, göreve başlamasının ardından Manşet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Özellikle eğitim çıtasını daha yukarılara çıkartmak adına ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini belirten Yılmaz, kentte fiziki altyapı sorunu olan okulları tespit edip, eksikliklerini gidereceklerini ve böylece şehrin eğitim kalitesini yükselteceklerini vurguladı. Eğitimle ilgili çok işin olduğunu ifade eden Yılmaz, “şimiz vaktimizden çok ilkesi çerçevesinde de gecemizi gündüzümüze katarak bütün gücümüzle takatimizin sonuna kadar kullanarak inşallah her yerde eğitimi daha verimli bir şekilde yürütmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” diye konuştu.

“EĞİTİMLE İLGİLİ ÖNCELİKLİ SORUNLARI TESPİT ETMEK İÇİN İŞE KOYULDUK”
Eğitimle ilgili öncelikli sorunları tespit etmek için işe koyulduklarını anlatan Yılmaz, “Kahramanmaraş 81 ilimiz içeresinde kahramanlık unvanını taşıyan tek vilayetimizdir. Bunun için biz Kahramanmaraş’a gelmeden önce de Maraş’ın içimizde o kahramanlığından kaynaklanan, kahramanlığına sebebiyet veren bir sevgisi vardı. Geçtiğimiz hafta itibariyle görevimize başladık. Bizden önceki müdürümüzden görevi devraldıktan sonra da hakikaten güzel insanların yetiştiği bir şehirde bizi çok güzel karşıladılar. Bizde hızlı bir şekilde önce şehri sonra şehrin eğitimle ilgili öncelikli sorunlarını tespit etmek için işe koyulduk. Çalışma arkadaşlarımızla öncelikli sorunlarımızı tespit ediyoruz ve en hızlı bir şekilde de en öncelikliden başlamak üzere eğitimle ilgili sorunlarımızı çözmeye çalışacağız. Tabii eğitim her evde muhatabımızın olduğu herkesi ilgilendiren bir iş olduğu için prensip olarak herkese ve her kesime en kaliteli şekilde eğitim vermek adına planlarımız var. Var olan iyi çalışmaları destekleyip bir an önce tamamlanmasını sağlayacağız. Yeni bir takım çalışmalarla eğitim ve öğretimin kalitesini hem fiziki mekânların iyileştirilmesi bakımından hem de eğitimin sınıf ortamında kalitesinin arttırılması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.    

“EĞİTİM KALİTESİ ÜRETİME DE YANSIYACAKTIR”
Eğitimin kaliteli olduğu takdirde üretiminde bu ölçütten faydalanabileceğini dile getiren Yılmaz, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Benim çalışma arkadaşlarımla da paylaştığım birkaç temel prensibim var. Bunlardan birincisi işimiz gücümüz eğitim. Başka işten anlamayacak başka işle uğraşmayacak ve başka işe yoğunlaşmayacağız. İşimiz eğitim, gücümüzü de eğitimden alıyoruz. Eğitimdeki kalitemizi ne kadar güçlendirirsek o kadar iyi netice alırız. Çünkü biz biliyoruz ki bir ülkenin kalkınması, bir milletin kalkınması için 2 temel şeye ihtiyaç vardır; biri eğitim diğeri üretim. Üretiminde sağlıklı olabilmesi için eğitime ihtiyaç var. Bu çerçevede ana sınıfından okul öncesi eğitiminden lise son sınıfa kadar kuruluş amaçlarına matuf fonksiyon icra etmeleri için hem programlarını yakından takip edip, işlerini kolaylaştıracağız hem de fiziki altyapılarını eğitimin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için eksikliklerini tespit edip inşallah o eksikleri bir an önce kapatacağız. Böylece de şehrimizin eğitim kalitesini yükselttiğimiz de bu eğitim kalitesi üretime de yansıyacaktır.”

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI
Kentteki iş adamlarına çağrıda bulunan Yılmaz, iş adamlarının güçleri nispetinde eğitime katkı sağlamasını arzu ettiğini söyledi. Yılmaz, “Bizim ikinci temel yaklaşımımız işimiz vaktimizden çok. Hakikaten yapılması gereken eğitimle ilgili çok iş var. Bu sadece Kahramanmaraş’ımıza özgü değil, eğitimle uğraştığımız sürece bu işlerimiz hiç bitmeyecektir. Bize ayrılan vakit 24 saat, bu 24 saati 48 saatlik verimlikte değerlendirmek zorundayız. Bu işimiz vaktimizden çok ilkesi çerçevesinde de gecemizi gündüzümüze katarak bütün gücümüzle takatimizin sonuna kadar kullanarak inşallah her yerde eğitimi daha verimli bir şekilde yürütmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Bu çerçevede özellikle fiziki altyapı yani bazı ilçelerimizde mevcut durumda ikili eğitim ciddi şekilde var ve bakanlığımızın 2023 vizyon belgesinde de ifade ettiği gibi tekli eğitime geçmek temel hedefimiz ve 2019’dan itibaren de kademeli bir şekilde geçilecek. Gönlümüzden geçen tekli eğitimi hemen hemen her yerinde uygulayan ilk illerden birisi olmak için okullaşmayı, derslik sayısını arttırmayı, var olan okulların birimlerini en etkili şekilde kullanmayı amaç ediniyoruz. Bu hususta devletimizin imkânları var ama her yere aynı anda yetişmeyebilir. Özellikle kentteki iş adamlarımızdan güçleri nispetinde eğitime katkı sağlamaları, eğitim için yatırım yapmalarını arzu ediyoruz. Biz özellikle okul öncesi eğitimde okulların bahçelerine 2-3 derslikli küçük ilave sınıfları yapacağız. Bu hususta hayırseverlerimizin sponsor olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZI 3 BOYUTLU OLARAK YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Çocukları 3 boyutlu olarak yetiştirmek istediklerine dikkat çeken Yılmaz, “Her çocuğumuzu iyi insan, güzel insan, terbiyeli ve ahlaklı birer birey olarak yetiştirmek için gayret sarf edeceğiz” dedi. Yılmaz, “Çocuklarımızı 3 boyutlu olarak yetiştirmek istiyoruz. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, “Çocuklarımızı çift kanatlı olarak yetiştireceğiz” demişti. Bakanımızın talimat ettikleri gibi hem akademik olarak çocuklarımızı okudukları seviyede en iyi şekilde eğitim almalarını istiyoruz. Ama sadece akademik başarıyı başarının ölçütü olarak görmek istemiyoruz. Bununla beraber her çocuğumuzun sosyal, kültürel, sportif, tiyatral, müzikal mutlaka bir kabiliyeti vardır. Çocuğumuzun hangi alanda kabiliyeti varsa akademik çalışmalar dışında kalan zamanlarını bu tür uğraşlarla meşgul olursa hem zihnen hem bedenen kendisini geliştirmiş hem de sokakta karşılaşacağı bileceği tehlikelere karşı da kötü ortamlardan kendisini korumuş olur” diye konuştu.

“ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ KURACAĞIZ”
Öğretmen Akademileri ve bunun yanında Veli Eğitim Akademileri kuracaklarını belirten Yılmaz, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Eğitimin 3 temel sac ayağı olduğunu işin bir tarafının okul, bir tarafının öğretmenlerimiz bir tarafının da veliler olduğunu bilerek hareket ediyoruz. Onun için fiziki mekânları iyileştirdiğimiz gibi öğretmenlerimizin de hem motivasyonlarını arttırmak hem de kendilerini çağın ihtiyaçlarına göre yenilemelerini sağlamak üzere Öğretmen Akademileri kuracağız. Velilerimizin eğitime doğrudan katkı sağlamak için imkânlar nispetinde gönüllülük esasına dayalı olarak Veli Eğitim Akademileri oluşturacağız. Böylece her birimiz çocuklarımızın daha ileri hedefleri yakalaması için gayret sarf edeceğiz. Velilerimizin de bu hususta yapacağımız projeleri yakından takip etmelerini, katılmalarını ve ilgi göstermelerini bekliyorum.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz