Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi Genç etik öğrenci topluluğu şehit ailelerinin yanındayız sloganıyla güzel bir etkinliğe imza attı. İlahiyat öğrencileri başlarında bir hocayla, şehit ailelerini ziyaret ederek hatim indiriyor.

KSÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri ilk olarak geçtiğimiz günlerde Şehit düşen Uzman Çavuş İbrahim Bağcı’nın aile evine ziyaret düzenledi. İlahiyat fakültesi organizasyon sorumlusu Hacı Burak Dinçaslan, “ Bizleri evlerinde ağırladıkları için kendilerine müteşekkiriz. Amacımız hem milli ve manevi duygularımızın bilincine sırrına ermek hem de ailelerin acılarını bir nebze de olsa paylaşıp dertleriyle dertlenebilmek için ziyaret edip hallerini hatırlarını sormak istedik. Kırmayıp evlerini gönüllerini biz gençlere açtılar izzet ve ikramda bulundular. Bizlerde şehidimiz için ve cümle şehitler için okumuş olduğumuz hatmi şerifin duasını yaptık.”

‘HAYIRLA YAD EDECEĞİZ’ Sorumlu öğrenci Hacı Burak Dinçaslan konuşmasında, İlahiyat fakültesi hocalarından Yrd. Doç. Dr. Mustafa Genç’in burada şehit ailesine ve öğrencilere yönelik sohbet yaptığı belirterek, “Hocamızın sohbeti gönüllerimize bir başka işledi o atmosferde o anı yaşamak şehidin evinde olmak birde ölmediğini bilmek insanı adeta dünyanın buhranından ve sıkıntılarından arındırıp bambaşka huzurlu bir bahçeye taşıyor gibiydi. Söylenen her sözün harekete geçirdiği bir hücre vardı vücudumuzda adeta. Huzura Şahit olduk, yürekleri yanan ailenin gönlüne serpilen suyun cennet ırmakları olduğuna şahit olduk, Şehide şehitliğine şahit olduk. Allah şahadetini kabul buyursun cenneti alada ümmeti ailesine kavuştursun inşallah. Şu bir gerçek ki unutulmak kadar büyük bir acı yoktur bu yüzden bizler ziyaretlerimize devam edeceğiz hayırla yâd edeceğiz Şehit ailelerimizin elimizden geldiğince Kahramanmaraş Genç Etik Öğrenci Topluluğu olarak yanlarında olacağız.”dedi. Program sonunda öğrenciler tarafından okunan hatim dualar eşliğince şehidimizin ve tüm şehitlerin ruhuna bağışlandı. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Bağcı, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi Üzunsöğüt Mahallesinde toprağa verilmişti.
Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz