2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Onikişubat ilçesine bağlı Ali Sezai Efendi İlkokulunda karne töreni düzenlendi. Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDUK’

Karne törenin konuşan Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, 2016-2017 eğitim- öğretim yılının başarıyla tamamlandığına vurgu yaptı. Çek, “2016-2017 eğitim öğretim yılını bugün karne ve diplomaları vererek tamamladık ve 3 aylık yaz tatiline giriyoruz. Tatil dönemini iyi değerlendirip, öğrencilerimiz eğitim dönemine hazırlıklı bir şekilde girecek. Biz İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı, İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürüyle çocukların karne sevincine ortak olduk. İlçemizde 97 bin civarında öğrencimiz 5 bine yakın öğretmenimiz var. Ben emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlere teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

DAHA İYİ ŞARTLARDA OKUYACAKLAR’

Çocukların karne heyecanını aileleriyle birlikte yaşadıklarını dile getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları kaydetti: “2016-2017 eğitim öğretim yılımızın sonuna geldik. Bugün karne dağıtma günüydü. Ali Sezai İlkokulumuzda çocuklarımızla beraber karne dağıtım törenini yaşadık. Onların mutluluğunu aileleriyle beraber paylaştık. Bu çocuklar inşallah gelecekte bizden daha iyi şartlarda okuyacaklar, daha iyi şartlarda yetişecekler ve bizden daha iyi yönetecekler. Bu bağlamda eğitim yılında emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürü olmak üzere emeği geçen arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum. Gelecek inşallah öğretmenlerimizle beraber bu çocukların olacak. Bütün öğretmenlerimize ve eğitim camiasına tekrar başarılar diliyorum.”

300 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI’

Kahramanmaraş’ta 300 bine yakın öğrencinin karne aldığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, “Yaklaşık 8 aydan beri devam eden eğitim öğretim faaliyetlerimizi bugün itibariyle sonlandırıyoruz. Bundan sonra öğrencilerimiz uzun bir yaz tatiline girecekler. Öncelikli olarak kazasız belasız bu sürecin bitmesinden dolayı memnuniyetim. Yoğun çaba gösteren mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ta Suriyelilerde dâhil olmak üzere bu yıl yaklaşık 300 bin öğrencimiz bugün karnesini aldı. Önümüzde ki dönemde Suriyelilerle ilgili olarak Türk müfredatıyla eğitimleri yine devam edecek. Okul öncesi, birinci sınıf, beşinci sınıf ve dokuzuncu sınıflara Türk müfredatıyla devam edecekler. Bunun olabildiğince alt yapısını kurmaya çalıştık. Başarı bir faaliyetin devam etmesini diliyorum. Önümüzde ki üniversite sınavına girecek öğrencilerimize başarı dileklerimi iletiyorum. Onlara tavsiyem, iyi dinlensinler, çalışmalarına devam etsinler. Kitapla irtibatlarını kesmeden eğitim öğretime hazırlıklarını yapsınlar” dedi.

Konuşmalardan sonra öğrencilerin karneleri dağıtıldı.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz