Server Gençlik ve Spor Kulübü’nün Türkiye genelinde aynı anda birçok ilde gerçekleştirdiği etkinliğe Kahramanmaraş’ta Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz hafta sonu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde düzenlenen 60 Dakikalık Birlikte Kitap Okuma Etkinliğine “İçindeki Güzelliği Paylaş”  sloganı ve “Güzel Ahlâk” konulu 7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasına katılacak olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları Kahramanmaraş İl Sorumlusu K.S.Ü. Öğretim Görevlisi Fikret Işık yaptığı açıklamada; “Kitap okuma alışkanlığının çok az olduğu ülkemizde İnsanları kitap ile buluşturmak, okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okuma konusunda bir farkındalık oluşturmak ve Ufka Yolculuk Yarışmalarına dikkat çekmek üzere üç yıldır tüm Türkiye’de yaptığımız kitap okuma etkinliğimizi soğuk havaya rağmen yoğun bir katılımla gerçekleştirdik.

Etkinlik kapsamında 1 saat süre ile Türkiye’nin diğer illeri ile birlikte Kahramanmaraş’ ta da soğuk havaya rağmen içimizi ısıtan çay eşliğinde yarışma kitaplarımızı okuduk.  Organizasyonda emeği geçen kardeşlerimize ve etkinliğe katılım sağlayan öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyor, yarışmaya katılan gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum. Bu bağlamda kısaca yarışma sürecinden bahsedecek olursak; Güzel Ahlak konulu 7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 1 Kasım 2018 tarihinde başlayan kayıtları 16 Şubat 2019 tarihine kadar devam ediyor. Şu anda Kahramanmaraş’ ta kayıt sayımız 10 bini aşmış durumda, yarışmaya katılmak isteyen ilk, orta ve lise öğrencilerimiz www.ufkayolculuk.com web sitemize girerek ücretsiz olarak yarışma kayıtlarını yapabilirler. 17 – 18 Şubat tarihinde yarışmanın ilk sınavını online olarak yapacağız, burada başarılı olan öğrencilerimiz 17 Mart Pazar günü tüm Türkiye’ de belirlenen sınav merkezlerinde test usulü yazılı sınava katılarak Umre başta olmak üzere onlarca ödülü kazanma fırsatı yakalayacaklar” dedi.

Editör: Mahmut Beyaz