Güçlü bir eğitim markası olmak ve Kahramanmaraş’ı eğitimde zirveye taşımak adına geçtiğimiz yıl kurulan Biricik Akademi Eğitim Kurumu, meyvelerini ilk yıldan toplamaya başladı. 27-28 Haziran tarihlerinde yapılan üniversite giriş sınavı sonuçları geçtiğimiz günlerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı ve dereceye giren öğrencilerde netleşti. Açıklanan sonuçlara göre, Biricik Akademi Eğitim Kurumu’ndan Bilgehan Çamlı, sayısal alanda Türkiye 60’ıncısı Kahramanmaraş il birincisi olurken, 14 öğrenci ilk 10 binde, 23 öğrenci ilk 20 binde, 60 öğrenci ilk 50 binde, 110 öğrencisi ise ilk 200 binde yer aldı. Kent eğitimine katkı sağlamak için çıktıkları bu yolda kısa süre içerisinde gösterdiği bu başarıyla velilerin dikkatini üzerine çeken Biricik Akademi Eğitim Kurumu, benimsediği eğitim modeli, teknolojik alt yapısı ve güçlü eğitim kadrosuyla kentin eğitim sistemine kök salmayı amaçlıyor.

ALLAH BU BAŞARISINI ZAYİ ETMESİN”

Biricik Akademi Eğitim Kurumu, önemli başarı elde eden öğrencisi Bilgehan Çamlı’ya eğitim kurumunda düzenlediği ödül töreniyle kupa ve hediye taktim etti. Ödül töreninde konuşan Biricik Akademi Eğitim Kurumu Genel Müdürü Osman Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Biricik Akademi Eğitim-Öğretim kurumu olarak 2020 YKS sınavında TYT ve AYT alanlarında Kahramanmaraş il birincimiz Bilgehan Çamlı isimli öğrencimizin özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu süreçte emeğini, sevgisini her türlü fedakârlığı esirgemeyen eğitimci olan özellikle anne ve babasına tüm öğretmenlerine, TOBB Fen Lisesine, Biricik Akademi ailesi olarak başta şahsım olmak üzere teşekkürlerimi borç biliyorum. Bilgehan’ın bundan sonraki eğitim hayatında akademik hayatında başarılarının devamını diliyorum. Kendisini kutluyorum. Allah bu başarısını zayi etmesin.”

“BİLGEHAN BUNU HAKETMİŞTİ”

Biricik Akademi Eğitim Kurumu Öğrenci Koçu İbrahim Biricik’de şunları kaydetti: “Bilgehan öğrencimiz zaten bunu hak etmişti. Biz Ocak ayında anlamıştık bunu. Kendisi zaten bayağı bir emek verdi. Pandemi süreci boyunca da evde zorlanan bir kesim öğrencilerimiz oldu ama Bilgehan bunu bir avantaja çevirdi. Evde daha iyi odaklandı. Çünkü okul kurs git gel de süre kaybı yaşıyordu ama evde güzelce odaklandı, güzel cevap aldı diyelim. Bilgehan bunu fazlasıyla hak etti. Kendisini tekrar tebrik ederim, Allah yolunu bahtını açık eylesin İnşallah.

“BU BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARI”

Bizim burada öğrencilerimiz ilk gündem beri çok güzel bir şekilde odaklandılar, çalıştılar, emek ettiler buna bizzat biz şahit olduk. Sabah 08.00 akşam 22.00 bazen 23.00’e kadar dönem dönemde bizim kamplarımız oldu. Öğrencilerimiz de çok güzel emek verdiler hepsini buradan tebrik ederim. İlk 10 binde 14 öğrencimiz var, ilk 20 binde 23 öğrencimiz var, ilk 30 binde 29 tane öğrencimiz var. İlk 200 bini sayarsak da 110 tane öğrencimiz var. Bu bizim için çok önemli bir başarı. Çünkü biz burada her şeyden önce bir aile gibiydik hepsiyle. Yer yer derslerini etkileyen durumlarda hep biz devre girdik. Çok şükür güzel bir dönüş aldık. Bu sene ilk yılımız olmasına rağmen şimdi ikinci yılımıza geçtik. Ben onları da tebrik ederim Allah onlarında yollarını, bahtlarını açık etsin inşallah.

PANDEMİ SÜRECİNDE ASLA BOŞLATMADIM”

Pandemiden dolayı okullar kapandı, kurslar kapandı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birçok yer kapandı. Öncelikle Allah’ım böyle bir süreci bir daha bize yaşatmasın dünya olarak sadece ülke olarak değil. Bu dönemde öğrencilerimizi asla boş bırakmadık çünkü bizim sistemimiz şu şekilde: öğrenciyle takip kontrol şeklinde ilerliyoruz. Yani biz öğrenciye ödev veriyoruz, bir haftanın sonunda kontrol ediyoruz. Pandemi sürecinde öğrenciler etüt salonuna alıştıkları için biraz evde odaklanma sorunu yaşadılar. Bunun da önüne şu şekilde geçtik ben onlara günlük 7 etüt yapma hedefi koydum, akşamları da hep yoklama aldım. Zoom üzerinden öğrencilerimi toparladım akşam orada yoklama aldım. Hepsinin de performansı zaten benim çalışmalarımda kayıtlı pandemi sürecinde asla boşlatmadım, aksine daha da üzerlerine gittim. Çünkü bu süreç zaten bizi çok etkiledi ama bizi olumlu anlamda etkiledi. O yüzden bu dönemde biz öğrencilerimizi asla yalnız bırakmadık. Tatil deyip çekilede bilirdik ama bu da bize yakışmazdı. Biz kurum olarak onları her gün takip ettik.

“DOĞRU TERCİH YAPARAK TAÇLANDIRMAK İSTİYORLAR”

Biz tercih döneminde öğrencilerimizin puanlarına sıralamalarına göre ve istedikleri bölümlere göre tercihlerde bulunacağız. Bunu yaparken de biz zaten buradayız aile ve öğrencilerimizin istediği çok önemli. Öğrenci istediği üniversiteye gidecek şekilde bir çalışmamız var. Çünkü emek ettiler bunu da doğru tercih yaparak taçlandırmak istiyorlar açıkçası. Çünkü bundan sonrası artık akademik bir aşama geçiyor onda da inşallah hayırlısıyla güzel bir şekilde sonuçlanır.

“BURADA ÇOK SAĞLAM BİR ŞEKİLDE KOÇLUK SİSTEMİ İLERLEMEKTE”

Biz Biricik Akademi olarak arkamızda bayağı bir rüzgâr var. Buraya gelmek isteyen öğrencilerle biz öncelikle mülakat yapıyoruz. Aynı şekilde genel analiz testimiz var, analiz testine alıyoruz öğrencinin öğrenme sitilini görüyoruz, o şekilde yönlendirme yapıyoruz. Burayı seçmek isteyen öğrencilerimize ben şunu söylemek istiyorum; Burada sıkı bir takip, kontrol var, öğretme kalitemiz zaten çok güzel. Burada çok sağlam bir şekilde koçluk sistemi ilerlemekte. Öğrenci yeter ki istesin sonrası oluyor ama kendinin istemesi lazım, kendisine inanması lazım. Onlar istediği zaman bizde onları sadece yönlendirici olarak buradayız ama dediğim gibi sıkı bir takip kontrol sistemimiz var.

“TYT VE AYT MART’A KADAR BİTİRMELERİ GEREKİYOR”

Şu anda yaz kursumuz başladı. 1’inci üniteler bitti 2’nci üniteye başlayacağız. TYT yaz kursumuz Eylül’ün ilk haftasında tüm konuları bitireceğiz İnşallah. Eylül’den sonra tekrar devam edeceğiz. Bunu da yaparken biz öğrencilerimize şunu aşılamak istiyoruz; TYT ve AYT Mart’a kadar bitirmeleri gerekiyor. Mart’tan sonrada burada kamplar yaparak hem deneme olsun hem akran eğitimi olsun, beyin fırtınası gruplar olsun bu şekilde çalışmalarımızla öğrencilerimizi bu sene güzel bir şekilde bu sınava hazırlamak istiyoruz. Ayrıca sınavın son 1 ayında seri denemeler yaparak öğrencilerimizi bu deneme formatına, sınav formatına alıştırarak, sınavlardaki o heyecanı atmalarını istiyoruz.

“BAŞARI ORANINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Biricik Akademi 2019-2020 eğitim öğretim hayatında yeni kurulmuş eğitim kurumu. Biz Kahramanmaraş’ta koçluk sistemini daha böyle bir sağlam hale getirmek için öğretmen kalitemiz olsun bu kurumu kurmamızın en büyük amaçlarından biri. Kahramanmaraş maalesef YKS’de 67. sıralarda oluyor bu başarı oranını arttırmak istiyoruz. Öncelikle yani kitlesel bir başarı yakalamak istiyoruz. Biricik Akademi olarakta burada her şey öğrenci endekslidir. Burada öğrenci geldiğinde her türlü bilgiye çok rahat ulaşabilir buna tekno sınıfımız dâhil yapay zekâ sistemimiz dâhil aynı şekilde öğretmenlerimiz olsun hepsi buradalar zaten. Kadro olarakta gayet güçle bir kadromuz var. Burada her şey öğrenci üzerine kurulmuş hedeflerine doğru ilerlerken bizden onlara sadece bir yardımcı olmak için buradayız.”

“ÇOK FAZLA DENEME İMKÂNI SUNDULAR”

Törende Bilgehan Çamlı ise şunları söyledi:  “Biricik Akademiye denemelere geliyordum. Çok fazla deneme imkânı sundular. Bu denemeler sayesinde bir hız yakaladım, o demelerdeki hatalarımı gördüm onları düzelttim daha az yanlış imkânı sundu. Onun dışında da okuldaki dersleri takip edip, öğretmenlerimi iyi dinledim.

“PANDEMİYLE BİRLİKTE BAYAĞI BİR ZAMAN ARTTI”

Pandemiyle birlikte bayağı bir zaman arttı. Normalde okula ve Biricik Akademiye geliş-gidiş oluyordu artık bunlar olmayınca çok büyük boşluk kaldı. Ben de çok fazla, aralıksız ders çalışan bir değilim. O yüzde bu araları hobilerimle değerlendirdim. Pandemi çok fazla başarımı etkilediğini düşünmüyorum. Sınava gireceklere önerim; kesinlikle okuldaki derslerini takip etsinler dışarıda denemelere gitsinler, öğretmenlerini iyi dinlesinler bir de kendilerine güvensinler. Üniversite olarak kararsızım ama Boğaziçi veya Koç Üniversitesi olabilir.

“BU BAŞARIM TABİKİDE TESADÜF DEĞİLDİ”

Bu başarım tabi ki de tesadüf değildi her gün derslerimi takip ettim, okulda çok devamsızlık yapmadım, öğretmenlerimi iyi dinledim onların verdiği ödevleri, yapmam gerektiğini söylediklerini yaptım. Ben uzun saatlerce çalışan biri değil ama günü gününe çalışan sürekli azar azar çalışan biriydim bunun dışında en önemli olan kendimize güvenmek var, kendimize güvenmezsek çalışmak pek bir işe yaramıyor.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz