BİLSEK Gençlik Gelişim Akademisi gençlerle ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yüzün üzerinde başvuru yapılan akademin ilk toplantısında gençler birbirleriyle tanıştı. Akademinin ilk dersi ise yarın başlayacak.

Gençlerin meslek hayatına hazırlanmalarına, kişisel gelişimlerine katkı sağlanmasına, sosyal becerilerinin geliştirilmesine yönelik ve ücretsiz düzenlenecek olan akademinin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ndeki (KSÜ) tanıtımının ardından BİLSEK Dernek binasında ilk toplantısı yapıldı. Tanıtım programından sonra dernek binasında bir araya gelen 26 üniversiteli gence akademi hakkında bilgi veren BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği fahri başkanı Mehmet Köşk, “Bizim ülke ve memleket adına düşünecek gençlere ihtiyacımız var. kendi geleceğimizi kendimiz inşa edeceğiz. Bunun başka bir yolu yok” dedi. Topluma duyarlı gençlerin olduğuna inandığını söyleyen Köşk, akademiye çok yoğun katılım gerçekleştiğini de sözlerine ekleyerek, “Yüzü aşkın başvuru geldi gençlerimizden. Elbette ki hepsini akademi için değerlendiremedik. Ancak akademide yer alamayan gençlerimizi diğer projelerimizde değerlendireceğiz. Başvuru yapan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GENÇLERİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
BİLSEK olarak toplumsal kaygıları olan gençleri yetiştirmek ve onlarla çalışmak istediklerinin belirten Köşk, dernek olarak hiçbir siyasi ve ideolojik ayrıma gitmediklerinin de özellikle altını çizdi. “Siyasi düşünceler bizi ilgilendirmez. Bizim derdimiz memleket için ne yapacaklarımızı düşünmek. ‘Bireysel Gelişim, Toplumsal Dönüşüm’ vizyonu ile yola çıktık” diyen Köşk, akademide planlı, sistemli ve akıllıca hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Akademiye katılan üniversiteli gençler, KSÜ’de yapılan tanıtım toplantısı ile BİLSEK’i tanıdıklarını ve projelerini hayata geçirebilecekleri bir platform olarak gördükleri için içerisinde yer almak istediklerini belirterek şöyle konuştular:



Abdulkadir Bilici
İşletme 2.sınıf öğrencisiyim. Daha önce Bilsek hakkında herhangi bir fikrim yoktu. Ta ki KSÜ’ye gelip konferans verene kadar. Bilsek’in bize ne katacakları anlatıldı. Şu an çok heyecanlıyım. Hepimiz birbirimize bir şeyler katmak için buradayız. Bilsek’in bir sloganı çok hoşuma gidiyor, ‘Bireysel gelişim, toplumsal dönüşüm.’ Bizler topluma bir şeyler katmak için buradayız. Akademiden sonra, akademide verilen her dersle ilgili tam anlamıyla bilgi sahibi olmak istiyorum. Hedefim de bu yönde. Kendimi daha iyi ifade edebilmek.

   

İbrahim Halil Gültekin
İpek Bozoğlan
İşletme 2.sınıf öğrencisiyim. Ben de Bilsek’i KSÜ’de yapılan konferans ile tanıdım. Konferansı dinlerken çok heyecanlandım. Hep kendimi topluma hizmet eden bir genç olarak hayal ettim. Bunu tek başıma yapamadım. Her insan bir desteğe ihtiyaç duyar. Bilsek çıktı karşıma. Konferansı dinlerken hep Bilsek’de olmayı hayal ettim ve buradayım.



Seda Vanlıoğlu
Üniversitede verilen konferansla tanıdım ben de Bilsek’i. Ve kesinlikle burada olmam gerektiğini düşünerek buraya geldim. İlk toplantıya katıldım ve iyi ki buradayım diyorum. Çünkü çok şey katacak Bilsek bana. Bilgilerimizi burada uygulayabileceğimizi düşünüyorum. Bu yüzden buradayım. 
Haber: Mücahit Dalkara

Editör: Mahmut Beyaz