Su Tasarrufu Eğitim Projesi kapsamında KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından okulların tuvalet ve lavabolarındaki musluklar kontrol edilerek bozuk olanlar yenisi ile değiştiriliyor. KASKİ personeli tarafından öğrencilere suyun önemi ile birlikte tasarruflu ve etkin kullanılması konusunda eğitimler veriliyor. Eğitimler sonunda öğrencilere boyama kitapları ve üzerinde su tasarrufuna yönelik görsellerin bulunduğu atkı ve bere gibi hediyeler dağıtılıyor.

HEDEF 30 OKUL VE 6000 ÖĞRENCİYE ULAŞMAK

Su Tasarrufu Eğitim Projesi ile suyun tasarruflu ve etkin olarak kullanımının özellikle ilkokul seviyesindeki öğrencilere anlatılması ve öğretilmesi amaçlanıyor. İlk olarak Atatürk İlk Okulunda başlayan eğitimler Aksu İlkokulu ile devam ederken Su Tasarrufu Eğitim Projesi kapsamında 30 ilkokul ve 6.000 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

EN BÜYÜK SU KAYNAĞI TASARRUFTUR

Su Tasarrufu Eğitim Projesi hakkında bilgiler veren KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, “Tarih boyunca insanlar su kaynakları yakınlarında yaşamışlardır. Medeniyet su kaynakları çevresinde gelişmiştir. Günümüzde de dünyada içme suyuna ulaşma konusunda büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Su Tasarrufu Eğitim Projesi ile öğrencilerimize suyun önemi ile birlikte kaynaktan evlerimizdeki musluklara nasıl geldiği, nasıl tasarruflu ve bilinçli kullanılması gerektiğini öğretmeyi amaçlıyoruz. Proje kapsamında bizlere yardımcı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki en büyük su kaynağı su tasarrufudur” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz