Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen komisyon üyelerine hediye takdim etti. Belediye Hizmet Binasında gerçekleşen programa; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Proje Koordinatörü Mesut Serdar ve komisyon üyeleri katıldı. Programda konuşan Başkan Mahçiçek, eğitim çalışmalarının fiziki çalışmaların çok daha ötesinde olduğuna vurgu yaptı.

“PROJEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Eğitim yatırımları hakkında konuşan Başkan Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi: “7 Güzel Adamın Şehrine 7 Okul diyerek çıktığımız yolda 7 okulu ve 2.200 kişiyi barındıracak yurtlar yapmışız. Kırsalda 65 Bilgi ve Kültür Evi, merkezde kütüphanesiyle beraber 7 Bilgi ve Kültür Evi, 7 Havuz ve Fitness Salonları yapmışız. Eğitim alanındaki çalışmalarız çok ciddi safhalarda. Uzaktan eğitim döneminde 400 tableti ihtiyaç sahibi lise öğrencilerimize hediye etmişiz. Özel çocuklarımızın tüm gereksinimini karşılayacak tam donanımlı Hamidiye Bekir Topçuoğlu Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimizi hayata kazandırdık. Yine özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımız için Kısa Süreli Engelli Yaşam ve Bakım Merkezimizin inşaatını tamamlayarak Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze teslim etmişiz. Şimdi de otizm sendromlu çocuklarımız için bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi yapacağız. Buradan müjdesini verelim bir projemiz daha var. Uluslararası bir okul yapacağız. Buralara başka ülkelerden gelip öğrenciler okuyabilecek. Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projemizde emeği geçen öğretmenlerimizle bu projenin önemini vurgulamak için bir araya geldik. Eğitime yapacağımız hizmetler de devam edecek. Ben bir kez daha projemizde görev alan öğretmenlerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

“EN ÖNEMLİ FAKTÖRÜ İYİ YETİŞMİŞ İNSANLAR”
Bizim belediyelerimizin yol, asfalt, park ve yeşil alan gibi fiziki alanda çalışmaları var. Bunların yanında bizim eğitim çalışmalarımız var. Çünkü biz biliriz ki Türkiye’mizin hem ulusal düzeyde hem de uluslararası alanda çok daha iyi konumlara, iyi seviyelere taşınabilmesinin en önemli faktörü iyi yetişmiş insanlar. Gençliği ne kadar iyi yetiştirebilirsek Türkiye’nin geleceği ve Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarı, saygınlığı çok daha ön saflara taşınacak.

“EĞİTİME YATIRIM YAPTIK, YAPMAYA DA DEVAM EDİYORUZ”
Bu ülkenin en önemli sektörlerinden bir tanesi eğitim sektörüdür. Bu ülkenin insan yetiştirmesinde en önemli faktör olan Milli Eğitim camiamıza Onikişubat Belediyesi olarak ciddi hizmetler yaptık. Bunlardan birkaç tanesinden bahsedecek olursam; her yıl ‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ projesi kapsamında 70-80 bin civarında kitap alıyoruz. Onları 5’li setler haline getirerek sadece Onikişubat’ımızın okullarına değil, bütün Kahramanmaraş’ımızın okullarına dağıtıyoruz ki o okullardaki 2’nci sınıfta başlayarak lise son sınıftan bir önceki sınıfa kadar bu kitaplar gönderiliyor. Sonra o kitapları öğrencilerimiz ne kadar okudu ne kadar anladı bunu öğrenmek için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber küçük bir sınav yapıyoruz. Hiçbir sorumluluğu olmayan o sınavlara geçen yıl katılan öğrenci sayımız 72 bin kişiydi. Buda gösteriyor ki o projemiz önemli bir fonksiyon icra ediyor. Bunun yanında bir tanesi lise olmak üzere yurtlarıyla beraber 5 tane okul yaptık. Kırsaldaki mahallelerimize 65 tane kültür evi yaptık. Merkezdeki mahallelerimize 7 tane kültür merkezi yaptık.

“İYİ BİR İNSAN OLMANIN METODU EĞİTİMDİR”
Onikişubat Belediyesi olarak bir başka eğitim alanındaki çalışmamız özellikle ihtiyaç sahibi çocuklarımıza üniversite hazırlık kursları düzenlemekti. Onlara da her yıl 2 bin ila 2 bin 500 civarındaki öğrencimize bütün imkânları, bütün masrafları belediyemiz tarafından karşılanmak üzere kurslar verdik. Bunların sayısı da toplam 7 bin 500 idi. Geçen yılki mutluluğumuz çok önemliydi. Kurslarımıza devam eden öğrencilerimizdeki başarı yüzde 82 idi. Bu öğrencilerimiz içerisinde 60 tanesi ilk 20 bine girmişti. Dolayısıyla çalışmalarımız hedefine ulaşmıştı. Çocuklarımızın eğitim hayatına yükseköğrenim hayatına kavuşmaları sağlanmıştı. Bu çalışmalarımız devam edecek. Biz biliyoruz ki iyi okullarda okuyacağız, iyi paralar kazanacağız ama ondan da önemlisi iyi bir insan olacağız. İyi bir insan olmanın metodu da eğitimdir.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz