Kahramanmaraş’ta, kurulduğu günden bu yana okul öncesi çocuklarına anne sevgisini aratmayacak sıcak bir aile ortamı sunarak velilerin güvenli limanı olan Asçay Anaokulu, eğitim metotlarıyla da dikkat çekiyor. Çocuklara, sevgiyle yaklaşan, alanında deneyimli, her yönü ile iyi bir model olacak nitelikte uzman kadrosuyla, çalışmalarını sürdüren Asçay Anaokulu, ebeveynlerin çocukların hayatındaki en önemli kişiler olduğu ve eğitimin “okul-aile-çocuk üçgeni” içinde olması gerektiği bilinci ile aile katılımlı çalışmalarına devam ediyor. Vali Eğitim Atölyesi adıyla düzenlenen programlarda, okul-çocuk-aile üçgeninin tamamlanıyor. Veli Atölyesi ile velilerin kazanımlarının arttırılmasının yanı sıra çocukların, okul ve aile yaşantısı arasında birlik sağlamasına katkı vermek hedefleniyor.

ÇOCUKLARDA DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE ANLATILDI

Özel Asçay Anaokulu tarafından anne babalara yönelik düzenlenen Veli Eğitim Atölyesi, iki ana tema da işlendi. Eğitimin birinci bölümünde ‘Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite’ konusu Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Esra Özhan Aşıkhasanoğlu tarafından tüm boyutları ile anlatıldı. Aşıkhasanoğlu, “Çocuklarda DEHB tanısı nasıl konur? Hangi Özellikler DEHB belirtisidir? Özellikle erken çocukluk döneminin tanı için önemi ve DEHB ilaç kullanımı” gibi soruları yanıtladı. Ailelerin konu ile ilgili farkındalıkları arttırılmaya çalışıldı.

“ÇOCUĞUMUZLA İLİŞKİMİZDE SINIRLAR”

Çalışmanın ikinci kısmında, Çocuk ve Ergen Terapisti Serap Melek Kılıç tarafından ‘Çocuğumuzla ilişkimizde Sınırlar’ konusu ele alındı. Özellikle günümüzde çocuk ve anne-baba güç savaşları ile bu noktada ailelerin çaresizliği konusu veliler tarafından ilgi ile takip edildi. Çalışmada, anne babaların çocukları ile iletişimde ve aile içerisinde sınır koyarken dikkat edeceği noktalar. Anne baba tutumları. Aile sisteminde ve çocukların okula başlama sürecinde sınır koymanın önemi ve ailelerde ahengi bozan davranış kalıpları ve çocuklara yansımaları anlatıldı.

Aileler yaklaşık 3 saat buyunca iki ana temayı  tüm boyutları ile tanıma fırsatı yakalarken, katılımın yoğun olduğu çalışmada program sonunda uzmanlara plaket ve çicekleri takdim edildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz