Güçlü bir eğitim markası olmak ve Kahramanmaraş’ı eğitimde zirveye taşımak adına bu yıl Haziran ayında kurulan Elit Alfa Eğitim Kurumları, ilk yılını doldurmadan meyvelerini toplamaya başladı. Öğrencilerini pandemiye rağmen büyük bir özveri ile YKS sınavına hazırlayan Elit Alfa Eğitim Kurumları, geçtiğimiz hafta yapılan ve Türkiye genelinden 118 bin 446 kişinin katılım gösterdiği Özdebir Deneme sınavında önemli başarıya imza attı. Yapılan sınava Alfa eğitim kurumları öğrencisi Muhammet Samet Nar, sayısal AYT grubunda il birincisi olurken, eşit ağırlık ve sözel alanda ise Görkem Çolak, derece yaparak ilk birincisi oldu. Gösterilen başarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Alfa Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Bekir Sarıtaş, “Öğrencilerimizin derece çıkartması için Haziran ayına kadar pandemi döneminde oluşan eksiklikleri birebir kapatarak sınava hazırlıyoruz” dedi.

“AMACIMIZ SADECE ÖĞRETMEK DEĞİL, ÖĞRENMEYİ ÖĞRETMEKTİR”

Bekir Sarıtaş yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu sene Haziran ayında Alfa Eğitim Kurumları olarak Kahramanmaraş’ımızda faaliyet göstermeye başladık. Öğretmenliği adanmışlık olarak gören, yeniliğe ve teknolojiye açık, alanın en iyisi, en özverilisi, iletişim beceresi yüksek, eğitim tutkunu, eğitim delisi bir kadro ile bir heyecanla eğitim hayatımıza başlamış olduk. Alfa’da amacımız sadece öğretmek değil, öğrenmeyi öğretmektir. Ezberden çok anlamayı hedefleriz, bu bağlamda öğrencilerimizin haftalık iki tane 45’er dakikalık birebir dersleri ve 70’er dakikalık sınıf dersleri bulunmaktadır. Sınıf derslerinin programları öğrencilere göre değişmektedir. Sınıflarımız 8 veya 10’ar kişiden oluşmakta pandemi sürecindeki önlemlerin hepsi sınıf derslerinde uygulanmakta. Sosyal mesafeye özellikle dikkat edilmekte, her sınıfta dezenfektan bulunmakta.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN HAYALİNDEKİ MESLEĞE KAVUŞMASI İÇİN BİREBİR SINAVA HAZIRLIYORUZ”

Eğitim kurumumuzda haftalık deneme sınavları yapılmakta ve bu deneme sınavları Türkiye geneli tarzında olmakta.  Bu sınavlara ortalama 150 bin kişi katılım sağlıyor. En son yaptığımız 118 bin 446 kişilik Özdebir’in Türkiye geneli deneme sınavında sayısal grubundan Muhammet Samet Nar AYT il birincisi oldu kendisini tebrik ederim, eşit ağırlık ve sözel gurubundan ise Görkem Çolak, derece yapıp yine il birincisi oldu. Öğrencilerimizin derece çıkartması için Haziran ayına kadar pandemi döneminde oluşan eksiklikleri birebir kapatarak sınava hazırlıyoruz.”

“BU BAŞARIMDA ÖĞRETMENLERİMİN KATKISI ÇOK FAZLA”

Eşit ağırlık ve sözel alında derece yaparak il birincisi olan Görkem Çolak, elde ettiği başarı hakkında şu ifadelere yer verdi: “Ben aklıma koyduğum şeyi her zaman yapan bir insan oldum bu zamana kadar ama bazı sebeplerden ötürü bu sene mezuna kalmak zorunda kaldım. O yüzden hala istediğim meslek adına azimle çalışıyorum. Bu sebeple hiçbir zaman umudumu kaybetmemeye çalıştım. Ne zaman bocalasam hep aklıma hayalimdeki mesleği getirdim ve daha fazla çalıştım. Bu yüzden kim ne zaman bocalarsa aklına hep hayalini kurduğu şeyi getirmeli, böyle başarıya ulaşılıyor. Yoksa sürekli karamsar bir insan olduğunuzda asla başarıya ulaşamazsınız. Hayal kurmak gerek. Bu başarımda öğretmenlerimin katkısı çok fazla, çünkü onlar bana bilgiyi aktaran kişi. Ne zaman yardıma ihtiyacım olsa her zaman yanımda oldular. Ne zaman bir sorum olsa istediğin zaman gelip sorabilirsin dediler.

 “HAYALLERİME SARILI BİR ŞEKİLDE DERSLERİME ÇALIŞTIM”

Geçen sene daha az soru çözüyordum konu eksiğim fazla olmadığı için bu sene daha fazla soru üstünden gitmeye çalıştım. Öğrencilere önerim konu tam olduğu sürece daha fazla soru çözmek olabilir. Konuda eksiklik varsa önce konu bitirilmeli sonra soru çözülmeli. Ben geçen sene Tekirdağ’dan Kahramanmaraş’a geldim ailemin buraya gelmesi sebebiyle. Biraz zor geçti ama dediğim gibi hayallerime sarılı bir şekilde derslerime çalıştım. Mezuna kalmamın sebebi tercih hatası diyebilirim. Bu sene sıralamalar çok fazla oynadığı için ben iyi bir sıralama yapsam da tercihlerimde hukuk olarak çok geri sıralardaki üniversiteleri yazmadığım için mezuna kalmak zorunda kaldım. Geçen sene 18 bin yapmıştım, 18 bin yaptıysam bu sene elbette en iyisini yapabilirim diye düşünüyorum, derece yapmak istiyorum. Ama bu demek değil ki 500 bine giren öğrenci derece yapamayacak, isteyen herkes çalıştıktan sonra derece yapabilir. Öğretmenlerim bana hep olumlu taraftan bakmayı öğrettiler, hep eksiklerimi kapatmaya çalıştılar.”

“HOCALARIMIZIN DESTEĞİ BANA ÇOK BÜYÜK OLDU”

Sayısal alanda il birincisi olan Muhammet Samet Nar ise şunları söyledi:  “Alfa Etüt Merkezinde okuyorum, göstermiş olduğum başarıda Bekir ve Nevzat Hocamın katkıları çok büyük. Normalde ben biraz dağınık çalışırım ama hocalarımın katkısıyla ben daha düzenli çalışmaya başladım. İyi ki böyle çalıştım güzel sonuçlar elde ediyorum. Bu konuda hocalarımızın desteği bana çok büyük oldu, onlara ne kadar teşekkür etsem az. Kendi çalışma prensibimi bozmadım devam ettim ve en sonunda bu başarı ortaya çıktı. İnşallah YKS sınavında güzel sonuç elde ederim.”

Editör: Mahmut Beyaz