Eğitimine açıköğretim fakültelerinde devam edecek olan öğrenciler için kayıtlar devam ediyor. Kahramanmaraş Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) önüne kayıt için gelen öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’nın sona ermesi ve öğrencilerin yerleşmesinden sonra tercih yapıp ta her hangi bir üniversiteye yerleşemeyen veya farklı nedenlerden dolayı açıköğretimi tercih etmek isteyen öğrenciler için kayıtlar başladı. Kayıtların başlamasıyla birlikte büronun önünde uzun kuyruklar oluştu. Manşet Gazetesi olarak yeni kayıt yâda doğrudan geçiş yapacak öğrenciler için başvuru esnasında yapılacak işlemeler izlenecek yollar ve harç giderlerini araştırdık.

2015 YILI AÇIKÖĞRETİM KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Adaylar http://kayit.anadolu.edu.tr internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki “ÖSYS Yeni Kayıt” bağlantısına tıklayarak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. İnternet sitesinden başvuru yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz, Öğrenci Bilgi Formunu onaylatarak geri almanız gerekmektedir. Aksi takdirde kaydınız yapılmaz. İnternetten başvuru yapabilmeniz için bilgisayarınızda Adobe Reader yazılımının kurulu olması gerekmektedir. Adaylar, internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki “ÖSYS Yeni Kayıt” linkini tıklayarak internetten başvurularını gerçekleştireceklerdir.

İNTERNET BAŞVURUSU SIRAYLA ŞU ŞEKİLDE GERÇEKLEŞECEK

İnternet başvuru işlemleri http://kayit. anadolu.edu.tr adresindeki “T.C. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Başvuru” sitesinden yapılacaktır. Başvuru sitesine girdiğinizde başvuru yapacağınız kayıt türünü tıklayarak “BAŞVURU” sayfasına geliniz. Gelen sayfadaki açıklamaları okuduktan sonra, “Başvuruya şimdi başlamak için burayı tıklayınız.” ifadesinin üzerine tıklayarak “BAŞVURU-GİRİŞ” sayfasına geliniz. Bu sayfadaki açıklamaları da okuduktan sonra “Yukarıdaki açıklamaları okudum, anladım, işlemlere başlayabilirim” açıklamasının yanındaki kutucuğu işaretleyip “BAŞLA” tuşunu tıklayınız. Gelen sayfada ve devamındaki sayfalarda, ilgili programa ait istenen alanları açıklamalar doğrultusunda doldurarak “İLERİ” tuşunu tıklayınız. Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra ekrana beyan ettiğiniz tüm bilgilerinizi gösteren sayfa gelecektir. Verdiğiniz bilgileri kontrol ettikten sonra bir yanlışlık yok ise “Yukarıdaki tüm bilgilerin doğruluğunu kabul ve beyan ediyorum” açıklamasının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz ve “TAMAM” tuşunu tıklayınız. Başvurunuzun kabulünden sonra sitenin size linkini (yolunu) verdiği “DOSYAYI İNDİRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ”ifadesinin üzerine tıklayarak ilgili elektronik dosyayı bilgisayarınıza indirip yazıcıdan dökümünü alınız.

“İnternet Başvuru Belgesi”, “Öğrenci Bilgi Formu”, “Fotoğraflı-İmzalı Form” ile “Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden oluşan iki sayfalık bu dosyanın yazıcı dökümünü A4 kâğıdına siyah, okunaklı olarak alınız. Yukarıda açıklanan adımları tamamladığınızda başvuru işleminiz bitmiştir. Yaptığınız başvuruyu http://kayit.anadolu.edu.tr adresindeki “BAŞVURU DURUMU” başlığı altındaki kutucuğa T.C. kimlik numaranızı yazdıktan sonra “GÖRÜNTÜLE” tuşunu tıklayarak kontrol edebilirsiniz. Başvuruyu tamamladıktan ve “İnternet Başvuru Belgesi” ile “Başvuru ve Kayıt Bilgileri” sayfalarının dökümlerini aldıktan sonra, verdiğiniz bilgilerinizde hata olup olmadığını dikkatlice kontrol ediniz. Bilgilerinizde bir hata var ise 10 dakika geçtikten sonra yeni bir başvuru yapınız.

AÖF KAYIT EVRAKLARI NELERDİR?
İnternet Başvuru Belgesi İnternet Başvuru Belgesi” http://kayit. Anadolu. Edu.tr adresinden yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız belgedir. İnternet başvuru belgesinde, başvuru yaptığınız öğrenim programı ile ilgili bilgiler olacaktır. Bu belgeyi siyah tükenmez kalemle imzalayarak kayıt sırasında AÖF bürosuna teslim etmek zorundasınız. 2. Fotoğraflı – İmzalı Form İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız “Fotoğraflı-İmzalı Forma kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. Öğreniminiz süresince kullanacağınız imzanızı, ayrılmış alandan taşmayacak şekilde SİYAH TÜKENMEZ KALEMLE atarak formu diğer kayıt belgeleriyle birlikte kayıt yaptıracağınız AÖF bürosuna teslim ediniz. Sizlerden bu formla alınan fotoğraf ve imzanız, bilgi işlem ortamına aktarılacaktır. Bilgisayar kayıtlarındaki imzanız ile öğrencilik hizmeti almak için vereceğiniz dilekçenizdeki imzanızın aynı olması gerekmektedir. 3. Öğrenci Bilgi Formu İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız “Öğrenci Bilgi Formuna kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. “Öğrenci Bilgi Formu” AÖF büro personeli tarafından onaylanarak size geri verilecektir. Bu formu öğrenci kimlik kartınızı alıncaya kadar, öğrenci olduğunuzu kanıtlamak ve AÖF bürolarından öğrencilik hizmeti alabilmek için kullanacaksınız. Öğrenci Bilgi Formu sınavlarda öğrenci kimlik kartı yerine geçmez. 4. Öğrenim Belgesi Lise veya dengi okul mezunu olan adaylar, öğrenim belgelerinin AÖF bürosu veya mezun olduğu okul tarafından onaylanmış sureti ile kayıt yaptıracaklardır. Bunun dışında diğer resmî veya özel kuruluşlarca onaylanmış öğrenim belgelerinin suretiyle kayıt yapılmaz. Öğrenim belgesini AÖF bürosuna onaylatacak adaylar öğrenim belgesinin aslını ve fotokopisini AÖF bürosuna götürmek zorundadırlar. 5. Fotoğraf Dijital ortamdaki fotoğrafınızın \"uygun bulunmaması halinde\" sizden fotoğraf istenecektir. Kayıt için 4 (dört) adet 4,5x6 cm. boyutunda fotoğraf gereklidir. 6-Askerlik Durum Belgesi Adaylar, internet başvurusunda beyan ettikleri askerlik durumuna göre Askerlik Durum Belgesi\'ni AÖF bürolarına götürecek. (E-devlet ‘ten alınan durum belgesi de geçerli oluyor)

İşte bazı bölümlerin 2015-2016 AÖF kayıt ücretleri
1-Adalet Ön lisans Programı – 205 TL 2-Bankacılık ve Sigortacılık Ön lisans Programı – 205 TL 3-Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Ön lisans Programı -225 TL 4-Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön lisans Programı – 205 TL 5-Dış Ticaret Ön lisans Programı – 205 TL 6-Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağ. Ön lisans Programı – 365 TL 7-Emlak ve Emlak Yönetimi Ön lisans Programı – 205 TL 8-Ev İdaresi Ön lisans Programı – 205 TL 9-Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Ön lisans Programı – 205 TL 10-Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ön lisans Programı – 205 TL 11-İlahiyat Ön lisans Programı – 205 TL 12-İnsan Kaynakları Yönetimi Ön lisans Programı – 205 TL 13-İşletme Yönetimi Ön lisans Programı – 205 TL 14-Kültürel Miras ve Turizm Ön lisans Programı – 205 TL 15-Laborant ve Veteriner Sağlık Ön lisans Programı -225 TL 16-Lojistik Ön lisans Programı – 205 TL 17-Marka İletişimi Ön lisans Programı – 205 TL 18-Medya ve İletişim Ön lisans Programı – 205 TL 19-Menkul Kıymetler ve Sermaye Piy. Ön lisans Programı – 205 TL 20-Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Ön lisans Programı – 205 TL

Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz