Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz’ın köşe yazısından bazı alıntılara ilaveten MHP’nin yereldeki varlığından veya olmayan heyecanından söz edeceğim.

Belki bazılarının canı sıkılacak, efelenecek, horozlanacak ama mühim değil. Bizim vatandaşa borcumuz var, gerçekleri acı da olsa onlarla paylaşmak asli görevimiz!

Sevgili Mahmut Beyaz’ın düşüncelerine katılıyorum. Dedim ya, ilavelerle bu düşünce yelpazesini daha da açmak istedim.

2023 yılının Haziran ayında Türkiye’de Genel seçim heyecanı yaşanacak. Bu tarihten önce baskın bir seçim olma ihtimalide göz önünde bulundurularak siyasi partiler yavaştan sahaya inmeye başladı. İlimizde seçimin ayak sesleri yavaş yavaş hissediliyor.

Herkes Kasım’ı işaret ediyor, olur mu, her şey mümkün günümüzde! Olmaz diye bir şey yok!

*

Bugün MHP’nin yerel tarafını yazacağım!

Ama bir gerçek var ki (acı da olsa) AK Partiyle ittifak sağlayan MHP’nin Kahramanmaraş’ta tabanda yer alan seçmenlerinin başka partiye katıldıklarını görüyoruz. MHP teşkilatının kendi içinde kopuk, içe kapanık bir siyaset yürütmesi de Cumhur ittifakına olan teveccühü azaltıyor. Yaz gününde eriyen dondurma gibi teşkilat. Eridikçe eriyor, bittikçe bitiyor.

Bütünden kopan parçalar da geleceği, umudu başka partilerde arayıp kaçışı tetikliyorlar adeta…

Milletvekili sayın Prof. Dr. Sefer Aycan bile partiye gidemedikten sonra, varın siz gerisini hesap edin! Sayın Aycan da ne yapsın, ora senin, bura benim diyerek karış karış geziyor, basını hiç ihmal etmiyor örneğin, ama partiye gitmiyor. Yalnız silahşör gibi. Gündemde kalıyor en azından. O kanal senin, bu kanal benim geziniyor sayın Aycan!

MHP’den kopyanlar, aileyi, yuvayı terk edenler. Yüzde sekseninin nereye gittiğini biliyorsunuz!

Ama Partinin il başkanını ve teşkilatı gören yok!

Partiden giden gidene, giden de zaten arkasına dönüp bakmıyor. Bulvardaki parti binası önünden geçse, kaldırım değiştiriyor. Bir insan, bir sempatizan, yıllarını, emeğini ve zamanını verdiği, yüreğini ortaya koyduğu partisinden bu kadar soğur mu?

Yapana değil, soğutana d eğil, soğutturana bakacaksın! Sebep olana…

*

Bu bilinen ve kanıtlanmış gerçek şu ki, basına rağmen siyaset yapılmaz!

Halka rağmen hiç yapılmaz! Kendinden kopuk, partiden kopuk, halktan ve basından kopuk siyaseti düşünenlerin sonunun ne olduğunu anlatmaya gerek yok!

Biz muhtemelen 2023 Haziran’ında yapılacak seçimi, bir siyasi derbi maçına benzetiyorum. İktidar ile muhalefetin arasında oynanacak derbinin galibini kestirebilmek için şimdiden tahminde ve yorumda bulunmak erken, yanıltıcı olur.

*

Yeniden MHP Kahramanmaraş teşkilatına değinecek olursak; sadece Dulkadiroğlu teşkilatının sahada olması, toplumun her kesimi ile ziyaret ve diyalog içinde olması maçı kurtarmaya, başarı hikâyesi yazmaya, muhtemel bir erken veya zamanında yapılacak seçimde milletvekili çıkartmaya yeter mi, onu da mevcut yönetime, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin şehrimizdeki temsilcisine sormak gerekiyor!

Yukarıda da söyledim, siz tabana, üyelerinize sahip çıkmaz, partilileri partiden, ideolojiden, ülküden uzaklaştırırsanız, onlara sahip çıkan birileri mutlaka olur ki, bu da maçın kaderini değiştirir!