Konya'nın Selçuklu ve Karapınar ilçelerinde çiftçiler tarlalarına kurdurdukları güneş enerjisi panellerinden elde ettikleri elektriği, damla ve yağmurlama sulamada kullanarak hem elektrikten tasarruf ediyor hem de yeşil enerji kullanarak doğanın korunmasına katkıda bulunuyorlar.

Selçuklu'ya bağlı Karaömerler Mahallesi'nde yaşayan Korkusuz ailesi geçimini çiftçilik yaparak sağlıyor.

Reklamlarda gördükleri güneş enerjisini merak eden aile üyeleri, çiftçiler arasında da güneş enerjisinin konuşulduğuna şahit olunca 1750 dönüm tarlalarına 730 adet güneş paneli kurdurdu.

Panellerden elde ettikleri elektrikle arazilerinde bulunan 2 kuyudan su çekerek bunu damla sulamada kullanan aile, bu sayede elektrikten yüzde 50 ila 60 oranında tasarruf ediyor.

Korkusuz ailesi geçen yıl 600 bin TL maliyetle kurdukları paneller sayesinde elektrik tasarrufunun yanında yeşil enerji kullanımıyla doğanın korunmasına da katkı sunuyor.

Kullanmaya başladıkları güneş enerjisi panellerinin sağladığı katkıyı AA muhabirine anlatan çiftçi Memiş Korkusuz, "Babam ve ağabeyim ile beraber 'İşimize gelir mi, gelmez mi?' diye istişare ettik. 'Denemeden olmaz' dedik ve yaptırdık. Bunu, 2021'in başında yaptırdık, 600 bin TL maliyeti oldu bize. Çok memnunuz. Elektrikten yüzde 50-60 tasarrufumuz var. Haddinden fazla memnunuz. Çok şükür Allah'ıma, bu sistemi çıkaranlardan Allah razı olsun." dedi.

Korkusuz, "Tarlalarımızda 8 ay boyunca kendi elektriğimizi kullanıyoruz. Kullanmadığımız 4 aylık süreçte de ürettiğimiz elektriği devlete satmak istiyoruz. Kışın boşu boşuna bekliyor, 730 tane panelimiz var şu anda." ifadelerini kullandı.

Ağabey Burhan Korkusuz, sistemi Konya'daki tüm çiftçilere önerdiklerini söyleyerek, "Pancar, mısır, arpa, buğday ekiyoruz. Biz evde 10 kişiyiz, bu tarladan geçiniyoruz, masrafımız hafifledi, çok memnunuz." şeklinde konuştu.

Editör: Mahmut Beyaz