Milli Türk Talebe Birliği ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün işbirliği ile kurulacak olan Kudüs Hatıra Ormanı için fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Fidan dikim törenine Orman Genel Müdürü Bekir Karaca, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkan Vekili Osman Nuri Boran Kahramanmaraş 61. İl Başkanı Yasir Çiçek ve diğer ilgililer katıldı. Törende konuşma yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karaca, Türkiye’nin orman yangınları konusunda Dünya’nın en başarılı ülkelerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye’nin orman varlığını artırma konusunda Avrupa birincisi olduğunu belirten Karaca, bundan dolayı tüm vatandaşlarımızın gurur duyması gerektiğini ifade etti.

DAHA YEŞİL BİR VATAN HEDEFİYLE GAYRET EDİYORUZ

Karaca sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün çok güzel bir vesileyle bir aradayız. Güzel bir havada, güzel bir şehirde, güzel insanların şehrinde Kahramanmaraş’tayız. Bugün Kudüs Hatıra Ormanı’nın tesisi için bir aradayız. Türkiye’de tüm illerde hedeflediğimiz Kudüs Ormanları’nın ilkini ismi gibi kahraman, Kudüs’ün kurtuluşunun müjdecisi olacak bir şehirde başlatıyoruz. Orman Genel Müdürlüğü olarak bizler 1839’dan bu yana ülkemizin orman varlığının artırılması, geçmişe göre daha güzel bir ülke olması, daha yeşil bir vatan hedefiyle gayret ediyoruz. Bu vesileyle sadece ormanlık alanlarda değil, üniversitelerimizin kampüslerinde, okul bahçelerinde, sağlık tesislerinin bahçelerinde, ibadethane bahçelerinde velhasıl akla gelen her yerde fidan dikiyoruz. Bu çalışmalar neticesinde 2020 yılı Birleşmiş Milletlerin raporlarında da yansıdığı şekilde ülkemiz verdiği bu mücadelenin haklı başarısını, güzel sonucunu da elde etmiş oldu. Rapora göre; Türkiye, Dünya’da orman varlığını artıran ülkeler arasında Dünya 6.sı, Avrupa birincisidir. En çok ağaçlandırma yapan ülkeler arasında da Dünya 4.sü, Avrupa birincisidir. 2015 yılı raporuna göre, Dünya’da orman varlığı bakımından 46.sıradayken 2020 yılı sonu itibariyle Dünya’da 27.sıraya yükselmiş durumdadır. Bu her Türk vatandaşı için, bütün vatandaşlarımız için hepimiz için sevinilecek, gurur duyulacak bir durumdur.

YANGININ ÇIKMAMASINI SAĞLAMAK ÇOK KOLAYDIR

Sadece ormanlarımızı geliştirmekle, orman alanlarımızı artırmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda ormanlarımızı başta yangınlar olmak üzere her türlü zararlı, her türlü tehlikeli unsura karşı da koruyan bir teşkilatız. Yine Avrupa Birliği’nin verilerine göre; Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelede Dünya’nın en başarılı ülkelerinden birisidir. İnşallah bütün vatandaşlarımızın gösterecekleri hassasiyetle Dünya’da orman yangınlarından en az etkilenen ülke olma başarısını da elde etmemiz mümkündür. Bu bütün vatandaşlarımızın gayret göstermesi ile gerçekleştirilecek bir durumdur. Yangınların söndürülmesi çok zor, meşakkatli bir iştir. Ancak yangının çıkmamasını sağlamak çok kolaydır. Bu konuda da bütün vatandaşlarımıza, hepimize çok önemli görevler düşüyor. Vatandaşlarımıza özellikle de hava sıcaklıklarını artmaya başladığı bu dönemde orman yangınlarına sebep olacak her türlü davranıştan uzak durmaları, gördükleri en ufak yangını da 112 ve 177 yangın ihbar telefonlarına bildirmelerini özellikle istirham ediyorum.

KUDÜS GİBİ KUTSAL DAVAYI AĞAÇ DİKEREK EBEDİYETLEŞTİRMEK BİZ ORMANCILAR İÇİN GURUR VESİLESİ OLMUŞTUR

Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ise Kudüs davası için ağaç dikmenin kendileri için gurur vesilesi olduğunu söyledi. Koç, “Kudüs gibi kutsal davayı ağaç dikerek ebediyetleştirmek biz ormancılar için gurur vesilesi olmuştur. Kudüs, kutsal bir davadır. Çünkü ilk kıblemizdir. İkinci mescidimiz, üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırmaktadır. Kudüs miraç mucizesinin gerçekleştiği beldedir. Kudüs’ün nasıl bir dava olduğunu, Müslümanlar için önemini ne kadar anlatsak azdır. Müslümanlar için en kutsal mekanlardan olan Kudüs adına hatıra ormanı kurulmasına ve bu hatıra ormanının kahramanlık ve kahramanlar şehri Kahramanmaraş’ta kurulmasına vesile olan bize bu talimatı veren genel müdürümüze teşekkür ediyorum. Hatıra ormanı kurulmasına katkı sağlayan Milli Türk Talebe Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanlığına, Milli Türk Talebe Birliği Genel Merkezine minnettarız. Tüm ormancılık faaliyetlerinde, ormanların korunmasında, orman yangınlarında ve ağaçlandırma çalışmalarında her zaman destek olan Valimize ve Kaymakamımıza ve tüm kamu kurumlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor dikenciğimiz fidanların hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

“KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA BİRGÜN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAKTIR”

Milli Türk Talebe Birliği Kahramanmaraş 61.Dönem İl Başkanı Yasir Çiçek ise Kudüs ve Mescid-i Aksa için her zaman umutlarının olduğunu dile getirdi. Çiçek, “İslam Dini’nin ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı hudutları içerisinde muhafaza eden Kudüs, tarihten bu yana biz Müslümanların bir hilal mücadelesi olmuştur. Mukaddesatımızın değişmeyen saç ayaklarından olan bu kadim bölgenin her zaman ve her zeminde ceddimizden işaretle barışın, düzenin, suhuletin ve medeniyetin çıkış noktası olarak tekraren gelmesi adına atılacak olan her adım boynumuzun borcudur. Bu sadık ve samimi anlayışla tüm mazlum coğrafyaların umudu olan Türkiye’mizin dertli gençleri olarak bu temsiliyete talip liyakatli bir nesil olma gayretimiz bir an olsun eksilmeden artarak devam etmektedir. Geride bıraktığımız dönemde İslam coğrafyamızın ve İstanbul’un fethinin en önemli sembollerinden olan Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılışı tüm İslam Alemi’ne bir umut olmuş ve Kudüs’ün de özgürlüğünün önemini şiddetle gündeme getirmiştir. “Ayasofya’nın dirilişi, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir” sözü de bize bu uğurda yol kat ettiğimizi, ümmet olarak umudumuzu her zaman diri tutmamız gerektiğini hatırlatmıştır. Ayasofya Camii’nin ibadete açıldığı için Rabbimize sonsuz duada ve şükürde bulunduğumuz gibi, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın da bir gün özgürlüğe kavuşacağına dair gayretimiz ve inancımız tam, dualarımız daimdir. Mescid-i Aksa’nın gördüğü ihanet ve bölge mazlumlarının altında ezildiği mezalim çoktan miadını doldurmuştur. Türkiye’nin gençleri olarak zaman hırsızlığı yapan sığ ve günübirlik gündemin peşinden koşmayı ülkemize yapılmış bir ihanet olarak görüyoruz. Boşa geçecek bir dakikamız yoktur. Kendi gündemimizi kendimiz belirliyoruz. Bu minvalde 2022 yılını Kudüs yılı ilan ediyoruz. İslam’ın ve Müslümanların bu ortak gayesi ve derdi olan bu mukaddes çatıyı unutturmayacağımızı alenen beyan ediyoruz. Kudüs ormanı hayal etmiştik. Genel Müdürümüzü Ankara’da ziyaret ettik. Sağ olsun bize bu konuda çok duyarlı yaklaştı. Burada çok güzel bir etkinliğe şahit oluyoruz. İnşallah bunun tüm Türkiye’de devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“MİLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ OLARAK 2022 YILINI KUDÜS YILI İLAN ETTİK”

Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkan Vekili Osman Nuri Boran, ise Ayasofya hedeflerinden sonra Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın da bir gün özgürlüğüne kavuşacağını ifade etti. 2022 yılını Kudüs Yılı olarak tayin ettiklerini ifade eden Boran, “Bizler Milli Türk Talebe Birliği olarak kurulduğumuz günden bugüne her zaman gençliğin yetişmesi ve hedef tayin edip bu hedefi gerçekleştirmesi için mücadele ettik. 1934 yılında Ayasofya’nın müzeye çevrilmesinden 2020 yılına kadar bir Ayasofya davamız vardı. Bunun için büyüklerimiz 80 öncesinde gerekli mücadeleyi gerçekleştirdi. Ayasofya’nın açılışı Milli Türk Talebe Birliği’nden yetişen Cumhurbaşkanımıza nasip oldu. Bu süreç içerisinde Ayasofya açılmadan önce büyüklerimizden Ayasofya’yı çok dinledik. Bizler 2016 yılında Milli Türk Talebe Birliği olarak Ayasofyayla alakalı çalışmalar yaparken; İsmail Kahraman başkanımız, genel merkezimizi ziyaret ettiği zaman bir olay geçmişti. “Gençler, Ayasofya açılacak. Cumhurbaşkanımız Ayasofya’yı açacak ama fırsat vermiyorlar” dedi. “Fırsatını bulduğu an açılacak. Eğer bize nasip olmazsa sizlere nasip olacak. Sizler açacaksınız” dedi. Tabi o zaman daha üniversitenin ilk yıllarında böyle büyük bir hayali “ Acaba görebilir miyiz? Acaba bizlere nasip olabilir mi?” diye düşünürken 24 Temmuz 2020 yılında Cumhurbaşkanımıza nasip oldu. Bize bunu şahit kılan Allah’a hamd olsun. 24 Temmuz 2020 yılında Ayasofya’yı açtıktan sonra büyüklerimizle genel merkezimizde toplandığımız zaman, Milli Türk Talebe Birliği olarak bir hayalimizi gerçekleştirdik. Sırada ikincisi var dedik. İkincisi de Cumhurbaşkanımızın  “Ayasofya’nın aslına dönüşü, Mescid-i Aksa’nın kurtuluşunu habercisidir” sözü bizlere 2. hedefimizi tayin ettirmiştir. Bizler de Mili Türk Talebe Birliği olarak 2022 yılını Kudüs yılı ilan ettik. Bu çalışmalara farklı bir konsept kazandıran Kahramanmaraş Teşkilatımıza, Orman Genel Müdürlüğümüze ve Valimize teşekkür ediyorum. İnşallah Kudüs’ün kurtuluşu da Milli Türk Talebe Birliği’nden yetişen bir gencimize nasip olur” şeklinde konuştu.

“BU TÖRENİN VERDİĞİ PEK ÇOK MESAJ VAR”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can bu törenin verdiği birçok mesaj olduğunu söyledi. Can şunları kaydetti: “Bu törenin verdiği pek çok mesaj var. Bunlardan bir tanesi bizim millet olarak Kudüs’e, Kudüs Davası’na, Mescid-i Aksa’ya sahip çıktığımız ve bundan sonra da he vesileyle sahip çıkacağımızı ifade ediyorum. Tabi aynı zamanda böyle sahip çıkma hareketinin ağaç dikme etkinliği ile birleştirilmesi de ayrı anlam ifade ediyor. Şehrimizde fidanı toprakla buluşturma, ağaç dikme etkinliği her yıl olduğu gibi 2022 yılında da yoğun bir şekilde devam ediyor. Bizde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak her yıl ağaç dikme hareketini 2022 yılında Orman Bölge Müdürlüğü’müzle sürdürüyoruz. Bu çerçeve de üniversitemizin 30. kuruluş yıl dönümünde 30 bin fidanı toprakla buluşturma protokolünü gerçekleştirdik. Bu protokol çerçevesinde fidanları toprakla buluşturma çalışmamız devam ediyor.”

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz