90’lı yıllarımda ilk Türkçe Rap’i Cartel’de duydum fakat Sagopa Kajmer ve Ceza’yla daha çok ilgimi çekmişti bu müzik. O zamanlar bir derginin kuponlarını biriktirerek Ceza ve Sagopa Kajmer’in albümünü almıştım. Silahsız Kuvvet, Nefret, Islamic Force.. Bana o kadar çok yakın gelmişlerdi sürekli dinliyordum ve odamda boylu boyunca posterleri vardı. Bu şekilde Türkçe Rap ile tanışmış oldum.
Bir müzik türünü dinlerken neden heyecanlanırsınız? Ben her defasında bu müziği dinlerken heyecanlanıyordum. Ortaokul çağlarımda akıllı telefon ne yazık ki yoktu. Bir kanalda öğle saatlerinde “Rap Vakti” programı olurdu. Hep Türkçe Rap çalardı. Elimde annemin telefonu, ses kaydedicisi açık beklerdim. Neredeyse program başladığı andan itibaren telefonu televizyonun hoparlörüne yaklaştırıp ve ses kaydedicisiyle tüm Rap müzikleri kaydederdim. Bu heyecanımı artık kağıda yansıtmam gerekiyordu kendimce. Ortaokul sonlarına doğru boş zamanlarda sayfaların arkasına sözler yazmaya başladım. Çok karamsar ve içine kapanık bir çocuk olarak büyüdüm, dışa vuramadığım olayları kâğıda dökmekte iyiydim. Yazacak o kadar çok şey vardı ki, her instrumental duymama aklıma yazacağım şeyler geliyordu. Yazım dilimi kendimce hep haklı görmüşümdür. Zamanla kendimi bu konuda geliştirerek yazma tekniğimi profesyonel anlamda ilerlettim.
Peki ya altyapı?
Bilgisayar oyunlarını pek sevmem. Bu yüzden bilgisayarda oyun oynamak yerine hep programları karıştırırdım. İlk başta bu program Adobe Photoshop oldu. Bu sayede şimdi iyi bir grafikerim. Ancak üst tarafta okuduğunuz hikayemin bir ana kahramanı vardı, Rap Müzik. Söz yazmasına yazıyordum fakat altyapı bulmak günümüzdeki kadar kolay değildi. Araştırdım. Çok fazla bunun için program indirdim. Bilgisayar çöktü, virüsler havada uçuşuyordu ama en sonunda doğru programı buldum. Yaklaşık 5 sene her gün, her saat uğraştım. Çok kötü altyapılar çıkardım, onun üzerine sözler yazıp şarkılar yaptım. Ama kötüydü. Hırslıyım. Şu an çok güzel işler çıkarttığıma eminim. Çokça çalıştım sanatçı, dizi/film var.
Kısa not: Hırs iyi şeylere yapılırsa sonu mutluluk getirir.