Toplumdaki suç oranlarının artması ve uyuşturucu kullanımının tehlikeli boyutlara ulaşması en çok da çocuk sahibi ebeveynleri düşündürüyor. Sabah saatlerinde küçük çocuklarını okula gönderdikten sonra kolay kolay haber alamayan veliler, çocukları eve gelene kadar büyük bir korku ve telaş içinde dört gözle yolunu bekliyordu. Çocuğundan haber almak isteyen ebeveynlerin imdadına ise son zamanlarda gittikçe ilgi gören akıllı çocuk saatleri geliyor. Ebeveynler bu akıllı çocuklar saatleriyle çocuklarının 7/24 takip ederken, çizdikleri güvenli alanın dışına çıkıldığında anlık olarak bilgi alabiliyor. Akıllı çocuk saatlerine Kahramanmaraş’ta da ebeveynler yoğun ilgi gösterirken, DEKA Turkcell Mağazaları Genel Koordinatörü Recep Bilgiç saatler hakkında gazetemize bilgiler verdi. Bilgiç, çocuğunu takip etmek isteyen ebeveynlerin akıllı çocuk saatlerine kentte bulunan 9 DEKA Turkcell Mağazası’ndan ulaşabileceğini söyledi.

“ANNE VE BABALAR GÜVENLİ ALAN ÇİZEBİLİRLER”

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ebeveynlerin çocuklarını kolaylıkla takip edebileceğine dikkat çeken DEKA Turkcell Mağazaları Genel Koordinatörü Recep Bilgiç, “Aileler telefonlarına yükledikleri bir uygulamayla çocuklarını istedikleri an nerede olduğunu görebiliyorlar. Ayrıca bir güvenli alan belirleyip çocuk güvenli alanın dışına çıktığı zaman haritada işaretliyor, uygulamadan direk anne babaya haber veriyor. Onun haricinde bu saatlere yaklaşık 20 tane numara tanımlanıyor. Ailenin tanımladığı numaralar çocuğu arayabiliyor sadece, onun dışındaki numaralar kesinlikle arayamıyor. Acil durum butonu var ayrıca, çocuk bir tehlike durumunda olduğunda bu butona bastığında direk anne ve babayı arıyor saatimiz. Kahramanmaraş’ta da anne ve babalar son zamanlarda bunu almaya başladı, gün geçtikçe ilgi artıyor. Hatta bazı özel okullarda artık istemeye başladı. Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren 9 DEKA mağazalarımızda saatlerde üç farklı markanın, üç farklı modeli mevcut” açıklamalarında bulundu.

TCL ALCATEL’DE GÜVENLİ BÖLGE İŞLEVİ!

Bilgiç, TCL Alcatel Move Time Akıllı Çocuk Saati MT30’la anne ve babaların çocukların konumunu telefondan takip ederken, arayabilir ve sesli mesaj gönderilebileceğini söyledi. Bilgiç, “Çok çeşitli konum özellikleri içeren Snapdragon Wear 2100 platformunun GPS özelliği sayesinde kapalı ve açık alanlarda konumlandırma, çift yönlü arama ve güvenli bölge işlevleri sunar. Kol saatinin üstündeki SOS (İmdat) tuşu, cihazın acil durumlarda yardım çağırmasını ve üstün konum doğruluğu sunmasını sağlar. Ayrıca güvenli bölge özelliği sayesinde, cihaz önceden ayarlanmış bir alandan çıktığında uyarı gönderir. Uygulama üzerinden çocuğunuzun nerede olduğunu gün boyunca izleyebilirsiniz” dedi.

“ANLIK OLARAK KONUM TAKİP EDİLEBİLİR”

Açılımı ‘Biliyorum içim rahat’ olan Bilicra akıllı çocuk saatiyle de ebeveynlerin çocuklarının konumlarını anlık olarak takip edebileceğine değinen Bilgiç, “Bilicra akıllı çocuk saati, çocuğunuzla konuşmanızı ve onun nerede olduğunu görmenizi sağlayan dünyanın en küçük GPS takip sistemidir. GPS uyduları yardımıyla çocuğunuzun nerede olduğunu Android ve iOS uyumlu SeTracker mobil uygulaması ile an be an görüntüleyebilirsiniz. Akıllı çocuk saati içinde bulunan SIM kartı sayesinde çocuğunuzu telefonla arayabilirsiniz. Ayrıca çocuklarda annesini veya babasını istediği zaman arayabilir. Acil durumlarda, SOS düğmesi 3 saniye basılı tutulursa, “Acil Durum Modu” devreye girecek. Bu durumda Saat birinci S.O.S numarasını arayacaktır. Cevap yoksa ikinci S.O.S numarasını arar. Bilicra Akıllı Çocuk Saati, başarılı olana kadar tüm kayıtlı numaraları ikişer kez arar. Belirlenen numaralara o an bulunan konum bilgisi SMS olarak gönderilir ve mobil uygulama üzerinden bilgilendirme yapar. Akıllı bölge kontrolü özelliğini kullanarak güvenli bölge tanımlayabilirsiniz. Böylece güvenli bölgenin dışına çıkıldığında ya da güvenli bölgeye geri dönüldüğünde mobil uygulama ile bilgilendirilirsiniz. Takip Sisteminde 3 adet Güvenli Bölge oluşturulabilir. Saatinize sim kartı takmanızla birlikte mobil harita uygulaması üzerinden anlık olarak konum takibi yapmaya başlarsınız. Çocuğunuzun, 3 saat önce, dün ya da geçen hafta gibi geçmişe dönük nerelere gittiğini, hızlarıyla beraber öğrenebilirsiniz. ‘Geçmiş’’ düğmesini tıklayıp ve zaman aralığı bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır. Karşınıza çıkan yeni ekran size, girmiş olduğunuz zaman diliminde cihazınızla ilgili konum ve hız bilgilerini sunuyor olacak” ifadelerini kullandı.

“AYAK İZİ TAKİBİYLE NERELERE GİTTİĞİNİ GÖREBİLİRSİNİZ”

Wiky 3 akıllı çocuk saati hakkında da bilgiler veren Bilgiç, “Çocuğum nerede? özelliği sayesinde çocuğunuzu an be an takip edebilirsiniz. Çocuğunuzun ne zaman, nerede olduğunu öğrenebilmek için tek yapmanız gereken, akıllı telefonunuza App Store ya da Google Play’den indirebileceğiniz WikyTracker/SeTracker uygulamasını yüklemek ve Wiky 3 akıllı çocuk saati ile eşleştirmek olacaktır. Artık çocuğunuzun, uygulama içerisindeki haritadan nerede olduğunu kontrol edebilirsiniz. Yine uygulama üzerinden güvenli bölge oluşturarak çocuğunuzun o bölge dışına çıkması durumunda telefonunuza gelecek bildirim sayesinde çocuğunuzun nerede olduğundan haberdar olabilirsiniz. Çocuğumun nerede olduğu benim için yeterli değil sesini de duymak istiyorum diyorsanız Wiky 3’ün “Hızlı Arama” özelliğiyle çocuğunuzla konuşabilir, sesini duyabilirsiniz. “Hızlı Arama” özelliği ile Wiky rehberi oluşturabilir bu sayede hem belirlediğiniz 15 kişi dışında kimse çocuğunuzu rahatsız edemez hem de çocuğunuz sadece sizin belirlediğiniz listedekileri arayabilir. Wiky 3 akıllı çocuk saatinin bir diğer özelliği ise ayak izi. Ayak izi sayesinde gün içerisinde çocuğunuzun nerelere gittiğini kontrol edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz