İnsanın mutlu olması beyin nöronlarının beslenmesine bağlı olduğu için beynimiz neyse biz oyuz. Beyin elektrik dalgalarından oluştuğuna göre beyindeki nöronların beslenmesi frekans yöntemi ile beyin kontrol dalgaları sinyaller yaşantımızda çok önemli yer tutar. Beyin Jimnastiği ve egzersizler hararetli bir yaşam beynin kimliğini ortaya koyduğu kadar iç organlarımızın sağlıklı olması kas ve iskelet sistemi daha güçlü ve dik durmamızı sağladığı gibi öz güven duygusunu artırır. Vücudumuzun  zinde kalması  beynin sağlıklı beslenmesine mutluluk hormonu endokrine bağlıdır, bunun için stresten elimizden geldiği kadar uzak durmanın yollarını aramak çaba göstermek bizim elimizde olmalı hareketli bir yaşam tarzı seçmeliyiz. Beynimizin küçülmesini değil büyümesini gelişmesini sağlamalıyız.

***

Vücudumuzun kas ve eklemlerin hareket mekanizmasının asıl kontrolü beynimizdir kısaca vücudumuzun komutanıdır. Hareket insanın doğasında olduğu gibi hareketsiz bir yaşam monoton bir hayat beynimizin iyi beslenmemesi gelişmemesine sebep olduğu gibi toplumda küçük beyinli beyinsiz veya beyni çürümüş gibi tabirler söylenir. Fiziksel görünümleri zayıf ve güçsüzdür insanlar abdal abdal bakarlar. Mili takım hocalarımız kafasız abdal adamdan şampiyon olmaz derdi. Bu sözlere maruz kalmak istemiyorsak beynimizi şaşırtmalıyız çok yönlü görev yapma değişik varyasyonlar düşünme ve deneme beynin odaklanması frekans sistemi ile beynin kontrolü dikkatli olmayı ve birçok reaksiyonların gelişimini sağlar.

***

Beynimiz farklı bölgelerden uyarı sinyaller alarak, sıkıntılı, iyi, çok daha iyi sinyaller alması için egzersizi çok yönlü düşünmeyi, çözümleme ve alıştırmalara, kafa yorma gibi sağlıklı ve dengeli beslenmeye bağlı olduğunun altını çizelim. Toplumumuzun şu an yüzde 65’i obezite yüzde 50-60’ı depresyon ilaçları kullandığına göre biz koronadan değil obezite diyabet şeker hastalığı ve stresten korkmalıyız. Sağlıksız beslenme hareketsiz mutsuz bir yaşam bağışıklık sistemini çökerttiği için inanın virüsten daha tehlikeli olduğunu söyleyebilirim. Biran önce toplum olarak önlem almamız gerekir. Beynimizin neye odaklandığı neyi görmek istediği önemli, ön yargılarımız, düşünce ve fikirlerimiz birleştiğinde sorunları çözme ve karar vermede çok önemli bir yer tutar. Beynimize virüs bulaştırmayalım her sabah kalktığımızda kendimizle barışık olalım beynimize günaydın deyip sabah egzersizlerine başlayalım. Kişinin doktoru kendisidir hayatınıza önem verip özen gösterelim. Sağlığımız önümüzde köprü olsun. Sağlıkla hoşça kalın.