Nerde o eski bayramlar sözünün tam anlam kazandığı günlerdeyiz. İşte şimdi Nerde o eski bayramlar demenin vakti geldi. Koronovirüs tüm yaşantımız etkilediği gibi en mutlu anlarınızdan olan ve birlik beraberliğin esas olduğu bayramlarımızı da yakından etkiledi. Oldukça zor geçen bu günlerde bayrama da sağlık için ülkemizin daha güzel bir geleceğe ulaşması için mecbur buruk gireceğiz.  Ama inanıyorum ki güzel günler gelecek yeniden kavuşacağız kalabalık bayramlarımıza. Yeniden gelecek o günler. Neyse çok uzattım gelelim asıl konumuza bayram temizliği. Evlerimizde olmamız kimsenin gelmeyecek olması biz kadınlara engel değildir. O temizlik yapılacak mutlaka. Temizlik denince akan suların durduğu helede mevzu bayram temizliği ise, kaçışı yoktur bu işin. Hadi gelin birlikte bakalım bayram temizliğinin püf noktaları nelerdir?

Temizlik her evin rutini olsa da dip köşe olarak tabir edilen kapsamlı temizlikler genellikle özel günlerin öncesinde uygulanır. Bu özel günlerden biri de kuşkusuz geleneksel anlamda öneme sahip olan bayramlardır.

Gelen gidenin eksik olmadığı, mutfakta yoğun hazırlıkların yapıldığı bayramlarda evlerin temiz olması önem taşır. Peki, etkili ve pratik bayram temizliği nasıl yapılır? Daha kısa sürede, nokta atışları yapılarak evin tamamı nasıl temizlenebilir? Siz de aşağıdaki adımları ve püf noktalarını takip ederek bayramı ferah ve tertemiz şekilde karşılayabilirsiniz.

Temizliğe başlamadan önce kullanacağınız malzemeleri hazır bulundurursanız çok daha kısa sürede ve planlı şekilde temizliği bitirebilirsiniz. Temizliğe sabahın erken saatlerinde ya da enerjinizin en üst seviyede olduğu zaman diliminde başlamak daha hızlı ilerlemenizi sağlayacaktır. Başlamadan önce bir iş listesi yaparak ve işler bitirdikçe üzerlerini çizip bir diğerine geçerek süreci kolaylaştırabilirsiniz.